Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Praktikus

Ezzel az apró praktikával garantáltan átsül a torta közepe!

A tortád tökéletesnek tűnik: gyönyörűen emelkedik a tészta sütés közben, meseszép a színe. Már a díszítésen gondolkodsz, de amikor a sütési idő letelte után elvégzed a tűpróbát, kiderül, hogy a tészta közepe még nem sült át. Mit tegyél, hogy ne égjen meg a széle és a közepe is átsüljön? Eláruljuk!

A legfontosabb: eszedbe ne jusson kidobni a sütit! Inkább tépj le egy darab alufóliát, takard le a tésztát és süsd tovább picivel alacsonyabb hőmérsékleten, mint előtte.

Az alufólia alatt egyenletesen sül a tészta / Fotó: Shutterstock
Az alufólia alatt egyenletesen sül a tészta / Fotó: Shutterstock

Ezzel a módszerrel nemcsak a sütemények esetében kerülheted el a sütési katasztrófát, hanem olyan sós ételeknél is, amelyek könnyen kiszáradnak a sütőben, mint például a lasagne. A fólia kettős funkciót tölt be: egyrészt megköti a nedvességet, másrészt pedig elvezeti a sütő fűtőelemének közvetlen melegét.

Extra tipp:

Használhatod a fóliát a sütés elejétől, így egyenletes hőmérsékletet biztosítasz a készülő ételnek az első pillanattól kezdve. Így biztosan megakadályozod, hogy a külső része megégjen, a belseje pedig nyers maradjon.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.