Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Praktikus

Ezzel az apró praktikával garantáltan átsül a torta közepe!

A tortád tökéletesnek tűnik: gyönyörűen emelkedik a tészta sütés közben, meseszép a színe. Már a díszítésen gondolkodsz, de amikor a sütési idő letelte után elvégzed a tűpróbát, kiderül, hogy a tészta közepe még nem sült át. Mit tegyél, hogy ne égjen meg a széle és a közepe is átsüljön? Eláruljuk!

A legfontosabb: eszedbe ne jusson kidobni a sütit! Inkább tépj le egy darab alufóliát, takard le a tésztát és süsd tovább picivel alacsonyabb hőmérsékleten, mint előtte.

Az alufólia alatt egyenletesen sül a tészta / Fotó: Shutterstock
Az alufólia alatt egyenletesen sül a tészta / Fotó: Shutterstock

Ezzel a módszerrel nemcsak a sütemények esetében kerülheted el a sütési katasztrófát, hanem olyan sós ételeknél is, amelyek könnyen kiszáradnak a sütőben, mint például a lasagne. A fólia kettős funkciót tölt be: egyrészt megköti a nedvességet, másrészt pedig elvezeti a sütő fűtőelemének közvetlen melegét.

Extra tipp:

Használhatod a fóliát a sütés elejétől, így egyenletes hőmérsékletet biztosítasz a készülő ételnek az első pillanattól kezdve. Így biztosan megakadályozod, hogy a külső része megégjen, a belseje pedig nyers maradjon.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.