Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Praktikus

Ezzel az apró praktikával garantáltan átsül a torta közepe!

A tortád tökéletesnek tűnik: gyönyörűen emelkedik a tészta sütés közben, meseszép a színe. Már a díszítésen gondolkodsz, de amikor a sütési idő letelte után elvégzed a tűpróbát, kiderül, hogy a tészta közepe még nem sült át. Mit tegyél, hogy ne égjen meg a széle és a közepe is átsüljön? Eláruljuk!

A legfontosabb: eszedbe ne jusson kidobni a sütit! Inkább tépj le egy darab alufóliát, takard le a tésztát és süsd tovább picivel alacsonyabb hőmérsékleten, mint előtte.

Az alufólia alatt egyenletesen sül a tészta / Fotó: Shutterstock
Az alufólia alatt egyenletesen sül a tészta / Fotó: Shutterstock

Ezzel a módszerrel nemcsak a sütemények esetében kerülheted el a sütési katasztrófát, hanem olyan sós ételeknél is, amelyek könnyen kiszáradnak a sütőben, mint például a lasagne. A fólia kettős funkciót tölt be: egyrészt megköti a nedvességet, másrészt pedig elvezeti a sütő fűtőelemének közvetlen melegét.

Extra tipp:

Használhatod a fóliát a sütés elejétől, így egyenletes hőmérsékletet biztosítasz a készülő ételnek az első pillanattól kezdve. Így biztosan megakadályozod, hogy a külső része megégjen, a belseje pedig nyers maradjon.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.