Csupacsokis brownie
Babgulyás
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Vadas marha
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kínai szezámmagos csirke
Zsemlegombóc
Alapételek

Villámgyors kakaós torta, ha csak fél órád van sütni

Ha rövid idő alatt tkell valami finom és mutatós sütit készíteni, ennél a kakaós, baracklekvárral töltött tortánál nem találsz jobbat! Aki szereti a Sachert, ezt biztosan imádja majd!

Előfordulhat, hogy nem csak egy finom vacsorát, hanem valami komolyabbat, mondjuk egy szülinapi tortát kell, viszonylag gyorsan prezentálnunk. Ilyenkor jön jól egy egyszerű de nagyszerű, megbízható, kipróbált recept, mint ez a kakaós torta itt, amit tulajdonképpen akár hamis Sacher-tortának is hívhatunk: kevert, kakaós tésztából készült, baracklekvárral van töltve, és fényes csokimázzal beborítva. A tökéletesség, maga!

Kakaós-csokis torta baracklekvárral töltve
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Egyszerű kakaós torta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg holland kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db. tojás
  • 1 csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 10 evőkanál baracklekvár
  • tej

Az összeállításhoz:

  • baracklekvár
  • 3 evőkanál kakaó
  • 6 evőkanál cukor
  • pici víz
  • 1 evőkanál hideg vaj

 

Elkészítése:

  1. Összekeverjük a lisztet a kakaóval, a sütőporral, a sóval és a cukorral.
  2. Hozzáadjuk az egész tojást, a baracklekvárt, végül annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrű, nokedlitészta állagú legyen. 
  3. Egy közepes méretű, kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt szabunk.
  4. Beleöntjük a masszát a kibélelt formába.
  5. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
  6. Rácsra borítjuk, hagyjuk kicsit hűlni. 
  7. Ha kihűlt, keresztben kettévágjuk, és megkenjük baracklekvárral. 
  8. Egy kis lábasban összekeverjük a három evőkanál kakaót hat evőkanál kristálycukorral, icipici vizet öntünk hozzá, kikavarjuk, kis lángon felfőzzük. 
  9. Végül hozzákeverjük a kockára vágott fagyos vajat, és az egészet, középről, ráöntjük a torta tetejére. 
  10. Szórhatunk rá díszítésképpen apró, színes cukrokat is. 

 

Előkészítés: 25 perc
Sütés: 30-40 perc
1 adag: 220 kcal

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.