Mézes krémes  recept
Mézes krémes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A súlyvesztés, illetve a karcsú alak megőrzésének egyik feltétele, hogy nem visszük túlzásba a zsíros ételek fogyasztását.

Fontos leszögetni, hogy a zsírok fogyasztása elengedhetetlen, hiszen a zsírban oldódó vitaminok csak így tudnak hasznosulni. Nem mindegy azonban, hogy mennyit fogyasztunk a különböző zsiradékokból, és azt milyen formában visszük be a szervezetünkbe.

Sokszor halljuk például, hogy a vaj egészségtelen, de ez tévhit! A lényeg, hogy kis mennyiségben fogyasszuk, és ha lehet, válasszunk csökkentett zsírtartalmú terméket. Ugyanez a helyzet a tejszínnel és a tejföllel is. Az előbbiből akár növényi eredetűt is használhatunk, az utóbbiból pedig keressük a csökkentett (12 %-os) zsírtartalmú változatot.

A két leginkább zsírszegény főzési technika a párolás és a főzés, de a grillezés során is meg lehet spórolni némi zsírt. A serpenyőben való sütéshez válasszunk jó minőségű, vastag, esetleg bordás aljú teflonserpenyőt, illetve wokot, és mindig pontosan mérjük ki a zsiradékot! Ha ecsetet használunk, biztos, hogy a lehető legkevesebb olaj kerül majd az edénybe.

Az olajos magvak és a diófélék, bár jelentős mennyiségű zsírt tartalmaznak, nagyon egészségesek! Fogyasszunk belőlük kisebb adagokat: napi 10-15 g mandula például kifejezetten hasznos a szervezet számára!

A klasszikus rántás, azaz a zsiradék és a liszt párosa helyett használjunk étkezési keményítőt a sűrítéshez, a krémleveseknél pedig nagyszerű megoldás a főtt burgonyával, sovány joghurttal való pépesítés/krémesítés.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.