Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A súlyvesztés, illetve a karcsú alak megőrzésének egyik feltétele, hogy nem visszük túlzásba a zsíros ételek fogyasztását.

Fontos leszögetni, hogy a zsírok fogyasztása elengedhetetlen, hiszen a zsírban oldódó vitaminok csak így tudnak hasznosulni. Nem mindegy azonban, hogy mennyit fogyasztunk a különböző zsiradékokból, és azt milyen formában visszük be a szervezetünkbe.

Sokszor halljuk például, hogy a vaj egészségtelen, de ez tévhit! A lényeg, hogy kis mennyiségben fogyasszuk, és ha lehet, válasszunk csökkentett zsírtartalmú terméket. Ugyanez a helyzet a tejszínnel és a tejföllel is. Az előbbiből akár növényi eredetűt is használhatunk, az utóbbiból pedig keressük a csökkentett (12 %-os) zsírtartalmú változatot.

A két leginkább zsírszegény főzési technika a párolás és a főzés, de a grillezés során is meg lehet spórolni némi zsírt. A serpenyőben való sütéshez válasszunk jó minőségű, vastag, esetleg bordás aljú teflonserpenyőt, illetve wokot, és mindig pontosan mérjük ki a zsiradékot! Ha ecsetet használunk, biztos, hogy a lehető legkevesebb olaj kerül majd az edénybe.

Az olajos magvak és a diófélék, bár jelentős mennyiségű zsírt tartalmaznak, nagyon egészségesek! Fogyasszunk belőlük kisebb adagokat: napi 10-15 g mandula például kifejezetten hasznos a szervezet számára!

A klasszikus rántás, azaz a zsiradék és a liszt párosa helyett használjunk étkezési keményítőt a sűrítéshez, a krémleveseknél pedig nagyszerű megoldás a főtt burgonyával, sovány joghurttal való pépesítés/krémesítés.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.