Ezt a látványos és nagyon finom, ugyanakkor egyszerű sült hagymát érdemes édes fehérhagymából készíteni, mert nem olyan intenzív az íze, szinte édes - és sokkal kevésbé átható az illata.
A megtisztított hagymát körkörösen cikkekre vágjuk úgy, hogy a gyökérrésznél nem vágjuk át, ez fogja egyben tartani a hagymát, innen nyílnak majd szirmokká a bevagdosott hagymacikkek. Ezután sóval, pirospaprikával, kis chilivel, fokhagymagranulátummal, egy kis oregánóval és borssal fűszerezett lisztbe mártjuk, majd 2 egész tojás és 2 dl tej keverékébe, végül megint a lisztbe. Ezután betesszük a fagyasztóba, és megvárjuk, míg átfagy a hagyma - vagy amíg a vendégek megérkeznek. Egy kisebb, de magasabb lábasban olajat forróra hevítünk, és a hagymát fejjel lefelé óvatosan beletesszük. Mérsékeljük a hőt, hagyjuk sülni, majd óvatosan megfordítjuk. Amikor már szép aranybarna, szűrőkanálban alaposan lecsepegtetjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Bármilyen mártogatós szósszal tálalhatjuk a ropogósra sült szépséges hagymát, nagy sikere lesz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.