Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Praktikus

Ropogós és fűszeres sült hagyma

Ha szeretitek a sült hagymát, ezt a nagyon mutatós finomságot érdemes kipróbálni. Buliban is nagy sikert arathatunk vele jóféle mártogatós szósszal!

Ezt a látványos és nagyon finom, ugyanakkor egyszerű sült hagymát érdemes édes fehérhagymából készíteni, mert nem olyan intenzív az íze, szinte édes - és sokkal kevésbé átható az illata.

A megtisztított hagymát körkörösen cikkekre vágjuk úgy, hogy a gyökérrésznél nem vágjuk át, ez fogja egyben tartani a hagymát, innen nyílnak majd szirmokká a bevagdosott hagymacikkek. Ezután sóval, pirospaprikával, kis chilivel, fokhagymagranulátummal, egy kis oregánóval és borssal fűszerezett lisztbe mártjuk, majd 2 egész tojás és 2 dl tej keverékébe, végül megint a lisztbe. Ezután betesszük a fagyasztóba, és megvárjuk, míg átfagy a hagyma - vagy amíg a vendégek megérkeznek. Egy kisebb, de magasabb lábasban olajat forróra hevítünk, és a hagymát fejjel lefelé óvatosan beletesszük. Mérsékeljük a hőt, hagyjuk sülni, majd óvatosan megfordítjuk. Amikor már szép aranybarna, szűrőkanálban alaposan lecsepegtetjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Bármilyen mártogatós szósszal tálalhatjuk a ropogósra sült szépséges hagymát, nagy sikere lesz!

Főszerepben a hagyma >>>

Hagymát hagymával >>>

Mártogatós szószok >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.