Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Praktikus

Sűrített vagy darabolt - Melyik paradicsomból mit főzhetsz?

A paradicsomszósz nagyon finom és rengetegféle ételt lehet készíteni belőle egyszerűen. A konzervált paradicsomnak is több fajtája van, máris mutatjuk, miben különbözne és adunk néhány ötletet arra, hogy melyiket mire használhatod.

darabolt paradicsom

Ha ilyet veszünk, akkor a héj nélküli, egész, vagy már fel is aprított paradicsomot találjuk a konzervdobozban, paradicsomlébe áztatva. Ez remekül felhasználható mártások, szószok, tartalmas levesek, paradicsomos darált húsos ételek és általában hosszabb párolást igénylő ételek készítésénél.

Készülhet belőle például bolognai-szósz. Ha van otthon darálthúsod is a paradicsomkonzerv mellett, akkor roppant egyszerűen elkészítheted. Maximum fél óra alatt kész. Íme a bolognai spagetti alapreceptje!

Sűrített paradicsom

A hámozott és mag nélküli paradicsomot először passzírozzák, majd besűrítik (a sűrítés foka különböző lehet, erről a csomagoláson tájékozódhatunk). Ez a fajta konzerv különösen ajánlott az olyan szószokhoz, mint például a Salsa-szósz. Eheted pirítóssal, abonettel, sült krumplival, ahogy a kedved tartja.

Passzírozott paradicsom

A befőzött paradicsompüré nagyon jól használható levesek, hígabb paradicsomos ételek készítéséhez. Általában üveges kivitelben kapható.

Jól jöhet például a paradicsomleves elkészítéséhez. A paradicsomlevest szinte mindenki szereti és egyáltalán nem nagy ördöngősség elkészíteni. Persze betűtésztával az igazi.

BETŰTÉSZTÁSTÓL A TORTELLINISIG: 11 BOMBAJÓ PARADICSOMLEVES RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>

Konyhakész paradicsomszószok

Ezekkel van a legegyszerűbb dolgunk, konzervben, vagy üvegben kaphatóak. Szinte semmit nem kell csinálni velük, hiszen már tartalmaznak fűszereket, esetleg hagymát. Nagyon gyorsan varázsolhatunk ételeket a segítségével.

ÍGY KÉSZÜL AZ IGAZI OLASZ PARADICSOMSZÓSZ: 6 EGYSZERŰ LÉPÉS + 3 EREDETI RECEPT! >>>

9 LAKTATÓ PARADICSOMOS FOGÁS, AMIT TE IS EL AKARSZ KÉSZÍTENI! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.