Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Vadas marha recept
Vadas marha
Mákos guba  recept
Mákos guba
Amerikai almás pite sós karamellel recept
Amerikai almás pite sós karamellel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Körömpörkölt csülökkel  recept
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Praktikus

Sosem fogod kitalálni, mire használhatod még a sörnyitót

sörnyitó /Fotó: Shutterstock
Biztos, hogy neked is okoztak már kellemetlen perceket azok a befőttesüvegek, melyeknél a fedelek eltávolításához Fekete László is kevés lett volna. Ilyen helyzetekben jön a klasszikus késsel való feszegetés, amíg meg nem hallod azt a bizonyos szisszenést – pedig létezik ennél sokkal egyszerűbb megoldás is.

A befőttesüvegek felnyitása nem mindig egyszerű a benne lévő vákuum miatt, így sokszor vért izzadunk, mire sikerül az üveg tartalmához hozzájutni. Ilyen esetekben leginkább egy tompa kés  hegyével addig feszegetjük a csavaros fedő szélét, amíg nem keletkezik rajta egy akkora rés, amin keresztül megszűnik az a bizonyos szívó hatás. Mutatunk egy egyszerűbb megoldást!

Többet ésszel, mint erővel /Fotó: Shutterstock
Többet ésszel, mint erővel /Fotó: Shutterstock

Miért nehéz kinyitni a befőttesüveget?

A befőtteket a legtöbb esetben úgy zárod le, hogy még meleg a tartalma. Azonban ahogy elkezd kihűlni, a levegő összehúzódik, és egy vákuumos steril környezet alakul ki, aminek hatására nem tudnak elszaporodni a baktériumok. 

Ilyen egyszerű kinyitni a befőttesüveget

Kevésbé veszélyes megoldás, ha kés helyett egy sörnyitót használsz. Alkalmazása pontosan úgy történik, mintha egy jó kézműves sört pattintanál ki vele, csak ebben az esetben nem a söröskupakra, hanem a befőttesüveg oldalához illeszted, mintha csak fel szeretnéd bontani. Ezután nincs más dolgod, mint óvatosan felfelé feszegetni a tető oldalát addig, amíg el nem illan a vákuum. Egyszerűbb eljárás ez, mint a késsel való feszegetés vagy szurkálás, ráadásul kézenfekvőbb is. 

Ha úgy érzed, hogy eldeformálódott a fedél a feszegetés hatására, akkor a következő befőzésnél már ne használd, mert szinte biztos, hogy nem fog száz százalékosan zárni.

 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.