Eggs Benedict (Benedek tojás)
Édes polenta vagy puliszka
Finomfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
Hagymakrémleves
Mátrai borzaska
Nutellás babka
Hollandi mártás
Csokis babka
Kínai szezámmagos csirke
Zúzapörkölt
Medvehagyma-krémleves fenyőmaggal
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Csupacsokis brownie
Zsemlegombóc
Reszelt túrós sütemény
Édes, csípős és csupán 15 perc összedobni, hogy aztán elképesztő ízt kölcsönözzön a grillrácsra kerülő húsoknak. Próbáld ki, és tutira nem vásárolsz többet bolti barbecue-szószokat!

Ahány ház, annyi szokás, vagy esetünkben barbecue-szósz! Mindenkinek megvan a saját jól bevált receptje. Vannak, akik savanykásabban, akadnak, akik csípősebben, és megint mások édesebben szeretik. Mi most egy villámgyorsan összedobható, maroknyi alapanyagot (ezek tutira megtalálhatók a te kamrádban, hűtődben is!) tartalmazó receptúrát mutatunk be, amit képtelenség elrontani, és a végeredmény magáért beszél.

Csupán néhány alapanyag és 15 perc kell ehhez a szuper BBQ-szószhoz, amivel mindenkit lenyűgözöl majd a grillpartikon! / Fotó: Shutterstock
Csupán néhány alapanyag és 15 perc kell ehhez a szuper BBQ-szószhoz, amivel mindenkit lenyűgözöl majd a grillpartikon! / Fotó: Shutterstock

A 15 perces házi BBQ-szósz hozzávalói:

  • 2 bögre ketchup – Érdemes olyat választani, ami viszonylag kevés alapanyagból készül, illetve nem tartalmaz magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot.
  • 1/2 bögre almaborecet – Finom, csípős ízt kölcsönöz a szósznak, ami segít a tökéletes ízharmónia megteremtésében.
  • 1/4 bögre barna cukor – Nemcsak édesíti a szószt, hanem elmélyíti az ízeket.
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz – Kiegyensúlyozza a BBQ-szószban a sós és az édes ízeket.
  • 1 teáskanál Stone house fűszerkeverék – az elkészítéséhez keverjünk össze 1/2 teáskanál sót 1/4 teáskanál őrölt fekete borssal és 1/4 teáskanál granulált fokhagymaporral.
  • 1 evőkanál citromlé – Ez a citromlémennysiég éppen annyi savasságot kölcsönöz a szósznak, hogy tökéletes legyen az íze.
  • 1/4 teáskanál csípős szósz – Ha nem kedveljük a csípős ízvilágot, ezt akár el is hagyhatjuk!

Segítségül: 1 bögre = kb. 2,5 dl

Elkészítés:
Tegyük egy közepes méretű lábasba a hozzávalókat, és kezdjük el főzni közepes lángon. Amikor a szósz elkezd bugyogni, csökkentsük a hőfokot, és főzzük további 10 percig, amíg kissé besűrűsödik.

Mihez illik a BBQ-szósz?

Kiválóan illik csirke-, marha- és sertéshúshoz is, de salátaöntetként, illetve grillezett zöldségek, sült krumpli mellé mártogatósként is kínálhatjuk. Kerülhet hamburgerbe ketchup helyett, vagy pizzára paradicsomszósz helyett.

Hogyan tároljuk a házi barbecue-szószt?

Miután kihűlt a szósz, töltsük egy egyliteres befőttesüvegbe, és szorosan zárjuk le. Felhasználásig tegyük a hűtőszekrénybe. Körülbelül egy hétig eltartható.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.