Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus grízgaluska leves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Vadas marha
Dödölle - az eredeti recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt
Körömpörkölt csülökkel
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-csirkemell
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Finomfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Mákos guba
Ajánló

3 szupertáplálék, amitől egészségesebb és fittebb leszel!

A szupertáplálékok egyszerre táplálnak és gyógyítanak, visszaállítják a szervezet kibillent egyensúlyát. A "superfood" olyan, vitaminokban, ásványi anyagokban, élelmi rostban és antioxidánsokban dús élelmiszert jelent, mely rendszeres fogyasztás esetén különösen kedvező hatást gyakorol az egészségre és jó közérzetre.

A szupertáplálékokat nyers bio változatban tanácsos fogyasztani, mivel a nyers bio ételek több vitamint, enzimet, koenzimet, fehérjét és ásványi anyagot tartalmaznak.

Minden élelmiszer kategóriában találunk suporfood-okat, így ki-ki ízlésének megfelelően válogathat a szuper élelmiszerek széles választéka között.

Quinoa

A keverék fehér, piros és fekete quinoa magokból áll. Az „inkák magva” a pszeudogabonákhoz tartozik, kellemes diós ízvilággal rendelkezik. Ideális zöldségek mellé köretnek, risottohoz, vagy saláták készítéséhez.

Felhasználás előtt langyos vizes öblítéssel távolítsuk el róla a külsejét borító keserű szaponint, melynek az a funkciója, hogy távol tartsa a rovarokat a növénytől.

Goji bogyó

A „hosszú élet gyümölcsét” a tradicionális kínai orvoslásban előszeretettel használják frissen, szárítva, gyümölcslé vagy tinktúra formájában.

A goji bogyó adaptogén, mint a gyógynövények is, ami azt jelenti, hogy terápiás célra alkalmas anyagokat tartalmaz. Támogatja az immunrendszert, lúgosítja a szöveteket, fokozza az erőnlétet, védi a májat, javítja a látást és vérképet, továbbá lassítja az öregedést.

Kiemelkedő A-, C, E-, és B-vitamin tartalma. Müzlibe, desszertekhez, süteményekbe keverhetjük, vagy húsételek mellé készített szószok alapanyaga lehet.

Chia mag

Népszerűségét számos pozitív tulajdonságának köszönheti. Teljes értékű fehérje-, és rostforrás, Omega-3 zsírsavakat, antioxidánsokat tartalmaz.

Kipucolja az emésztőrendszert, így több értékes tápanyagot tud felszívni az szervezet.

Cukorbetegek számára javasolt, mivel segít stabilizálni a vércukorszintet. A legjobb, ha nyersen, önmagában fogyasztjuk.

Hozzáadhatjuk müzlihez, pelyhekhez, joghurtba, kefirbe, gyümölcsléhez, salátára, vagy szendvicsbe szórva.

Még több dm Bio termékről olvashatsz itt >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.