Október 7–9. között 25 borász kiállítóval, több mint 100-féle borral, koncertekkel, kísérőprogramokkal, fotókiállítással és egy jótékonysági aukcióval várják a minőségi borok barátait és a koncertkedvelőket a Mindszenty téren, a Kossuth hídon, az Erzsébet parkban és a Kis-Duna sétányon. A feltörekvő manufaktúrák mellett neves pincészetek is képviseltetik magukat a környékről és az ország távolabbi területeiről. A felnőttek extrém sportversenyen szurkolhatnak, a gyerekek vidámparkban szórakozhatnak. Az ingyenes rendezvény vásári forgatagából nem hiányoznak a kényeztető őszi ízek és a kézműves termékek sem.
A Duna túlsó partján, a váci Zenepavilon körül idén is 3 napig tart a tavaly nagy sikerrel bemutatkozott fesztivál: péntektől vasárnapig válogatott borokat és pálinkákat kóstolhatsz a csodás dunai helyszínen. A programot táncbemutatók, ismert hazai előadók könnyűzenei koncertjei, tombola és gyerekprogramok színesítik. Szombaton délután szüreti felvonulás lesz, vasárnap polgármesterek mérik össze tudásukat a pörköltfőző versenyen. A fesztiválon a részvétel ingyenes.
Október 9-én a budapesti Lélek Palotájában a helyed, ha elmerülnél India ízvilágában! A Krisna-hívők oktatási és kulturális központjában egészséges és egzotikus finomságokat kóstolhatsz, továbbá bepillanthatsz a tradicionális ájurvédikus konyhaművészetbe. A főzőbemutatókon megismertetnek az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal, a fűszerekkel és gluténmentes alternatívákkal, sőt néhány csemege készítését a gyakorlatban is kipróbálhatod. Mindezek mellett megtudhatod, hogyan lehet finomságokat alkotni főzés nélkül vagy magyaros ételeket készíteni vegán módon. Az előadások, a színpadi és gyerekprogramok mellett lesz kirakodóvásár is. Korlátlan étel és italfogyasztásra érvényes belépőt 3000 Ft-ért válthatsz.
Péntektől vasárnap estig mennyei illatok lengik be a Vajdahunyadvár környékét, ahol „Kürtöld világgá! Kürtőskalács – csodakalács!” szlogennel ünneplik a hungarikumot. Az édesszájúak fesztiváljára számos ízvariációval készülnek, gondolnak a glutén- és laktózérzékenyekre, sőt teljes kiőrlésű lisztből is készítenek kalácsot, hogy mindenki megtalálja a saját kürtősét. Szombaton a jótékonysági Nagy Közös Sütésen 50 csapat Lázár Chef segítségével elkészíti az ország legnagyobb kürtőskalács-tortáját. A koncertek mellett lesznek nyereményes kvízjátékok, kézműves foglalkozások és gyermekprogramok is. A Faszenes Ételek Udvarában a Tetovált Séf és kibővült ételválaszték várja a sós ételek rabjait. A rendezvény látogatása ingyenes.
Egy 150 kilós atlanti kékúszójú tonhallal szelfizhetsz október 8-án 10 órakor a Budaörsi Halpiacon. Utána megnézheted, hogyan bontják az óriást, amelyből a Fuji étterem csapata szasimit, a TheBigFish bisztróé steaket süt. Ha az osztrigához nincs bátorságod, a proseccót ne hagyd ki! A főzőshow-kon Mogyorósi Gábor (Laci!Konyha!) beavat a tökéletes rántott ponty sütésének rejtelmeibe, Palotás Pétertől (The Fishmonger) mindent megtudhatsz a hidegen főzésről, sőt a halas ismereteidet is bővítheted, ha még nem hallottál volna az akasztói szikipontyról, amely ezen a rendezvényen kapja meg az Aranyszalag-termékvédjegyet. Gyorsan regisztrálj, ha megkóstolnád Tischler Petra (TheBigFish) melegen füstölt akasztói szikipontyát vagy az ikonikus marseille-i hallevesüket és a többiek finomságait, mert az adagok száma véges! A hangulatot élőzene fokozza.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.