Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Epres blondie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus grízgaluska leves
Kapros tökfőzelék virslivel
Farsangi szalagos fánk
Kínai szezámmagos csirke
Vadas marha
Dubarry-csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf
Ajánló

5 szuper gasztroprogram a hétvégére: borok, pálinka, indiai vegán ételek és kürtőskalács!

5 vonzó gasztroprogram a hétvégére, ha borokat, pálinkákat, vegán finomságokat, kürtőskalácsot vagy halételeket kóstolnál.

Borhíd Fesztivál és Borünnep Esztergomban

Október 7–9. között 25 borász kiállítóval, több mint 100-féle borral, koncertekkel, kísérőprogramokkal, fotókiállítással és egy jótékonysági aukcióval várják a minőségi borok barátait és a koncertkedvelőket a Mindszenty téren, a Kossuth hídon, az Erzsébet parkban és a Kis-Duna sétányon. A feltörekvő manufaktúrák mellett neves pincészetek is képviseltetik magukat a környékről és az ország távolabbi területeiről. A felnőttek extrém sportversenyen szurkolhatnak, a gyerekek vidámparkban szórakozhatnak. Az ingyenes rendezvény vásári forgatagából nem hiányoznak a kényeztető őszi ízek és a kézműves termékek sem.

Forrás: facebook.com/borhidfesztival/
Forrás: facebook.com/borhidfesztival/

Részletek >>>

2. Dunakanyar Bor- és Pálinkafesztivál

A Duna túlsó partján, a váci Zenepavilon körül idén is 3 napig tart a tavaly nagy sikerrel bemutatkozott fesztivál: péntektől vasárnapig válogatott borokat és pálinkákat kóstolhatsz a csodás dunai helyszínen. A programot táncbemutatók, ismert hazai előadók könnyűzenei koncertjei, tombola és gyerekprogramok színesítik. Szombaton délután szüreti felvonulás lesz, vasárnap polgármesterek mérik össze tudásukat a pörköltfőző versenyen. A fesztiválon a részvétel ingyenes.

Részletek >>>

Indiai Vegán Gasztrofesztivál

Október 9-én a budapesti Lélek Palotájában a helyed, ha elmerülnél India ízvilágában! A Krisna-hívők oktatási és kulturális központjában egészséges és egzotikus finomságokat kóstolhatsz, továbbá bepillanthatsz a tradicionális ájurvédikus konyhaművészetbe. A főzőbemutatókon megismertetnek az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal, a fűszerekkel és gluténmentes alternatívákkal, sőt néhány csemege készítését a gyakorlatban is kipróbálhatod. Mindezek mellett megtudhatod, hogyan lehet finomságokat alkotni főzés nélkül vagy magyaros ételeket készíteni vegán módon. Az előadások, a színpadi és gyerekprogramok mellett lesz kirakodóvásár is. Korlátlan étel és italfogyasztásra érvényes belépőt 3000 Ft-ért válthatsz.

Forrás: facebook.com/Lélek-Palotája
Forrás: facebook.com/Lélek-Palotája

Részletek >>>

4. Kürtőskalács Fesztivál

Péntektől vasárnap estig mennyei illatok lengik be a Vajdahunyadvár környékét, ahol „Kürtöld világgá! Kürtőskalács – csodakalács!” szlogennel ünneplik a hungarikumot. Az édesszájúak fesztiváljára számos ízvariációval készülnek, gondolnak a glutén- és laktózérzékenyekre, sőt teljes kiőrlésű lisztből is készítenek kalácsot, hogy mindenki megtalálja a saját kürtősét. Szombaton a jótékonysági Nagy Közös Sütésen 50 csapat Lázár Chef segítségével elkészíti az ország legnagyobb kürtőskalács-tortáját. A koncertek mellett lesznek nyereményes kvízjátékok, kézműves foglalkozások és gyermekprogramok is. A Faszenes Ételek Udvarában a Tetovált Séf és kibővült ételválaszték várja a sós ételek rabjait. A rendezvény látogatása ingyenes.

Forrás: facebook.com/KurtoskalacsFesztival
Forrás: facebook.com/KurtoskalacsFesztival

Részletek >>>

Budaörsi Halünnep

Egy 150 kilós atlanti kékúszójú tonhallal szelfizhetsz október 8-án 10 órakor a Budaörsi Halpiacon. Utána megnézheted, hogyan bontják az óriást, amelyből a Fuji étterem csapata szasimit, a TheBigFish bisztróé steaket süt. Ha az osztrigához nincs bátorságod, a proseccót ne hagyd ki! A főzőshow-kon Mogyorósi Gábor (Laci!Konyha!) beavat a tökéletes rántott ponty sütésének rejtelmeibe, Palotás Pétertől (The Fishmonger) mindent megtudhatsz a hidegen főzésről, sőt a halas ismereteidet is bővítheted, ha még nem hallottál volna az akasztói szikipontyról, amely ezen a rendezvényen kapja meg az Aranyszalag-termékvédjegyet. Gyorsan regisztrálj, ha megkóstolnád Tischler Petra (TheBigFish) melegen füstölt akasztói szikipontyát vagy az ikonikus marseille-i hallevesüket és a többiek finomságait, mert az adagok száma véges! A hangulatot élőzene fokozza.

Forrás: facebook.com/Halpiac
Forrás: facebook.com/Halpiac

Részletek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.