Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Krémes spenótfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Tárkonyos csirkeraguleves
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dödölle - az eredeti recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babgulyás
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kínai szezámmagos csirke
Ajánló

Megvan az 5 magyar Bocuse d’Or döntős szakács - Széll Tamás is újraindul!

A Bocuse d’Or magyarországi döntőjének december 13-i selejtezőjén Pohner Ádám , Szabó László, Volenter István, Sándor Rodrigo és Győrffy Árpád jutott tovább a magyarországi döntőbe és elindul Széll Tamás,  a 2013-as világdöntőn kiválóan szereplő séf is. A tét nem kisebb, mint hogy ki képviselheti jövőre Magyarországot a budapesti Bocuse d’Or Europe versenyen. 2016. májusában Európa 20 országának legkiválóbb séfjei versenyeznek majd hazánkban.

Az elődöntőbe jutott 11 szakácsnak egy hal- és egy vadétel elkészítése volt a feladata.

A versenyzőknek 3 óra 45 perc állt rendelkezésükre, hogy a helyszínen biztosított alapanyagokból az 5+1 adagban tálalt versenyfogásokat megalkossák.

A zsűrinek olyan ételsort kellett bemutatniuk, amelyek akár a világ jobb bisztróiban és éttermeiben is megállnák a helyüket és emellett szezonálisak, harmonikusak, ugyanakkor figyelemfelkeltők vagy éppen szórakoztatóak is. A versenyen külön konyhai zsűri pontozta a racionális anyagfelhasználást, a tisztaságot és higiéniát, míg az ételek prezentálásáról és ízéről az 5-5 főből álló hal- és húsételeket kóstoló zsűri döntött.

A halétel
A halétel

"Jó volt látni, hogy minden versenyző a maximumot hozta ki magából" – összegezte a verseny tapasztalatait Hamvas Zoltán, a zsűri elnöke.

"A mostani 11 fős mezőnyből 5-6 erős versenyzővel találkoztunk. Sok ötletes megoldást láttunk a felszolgált ételek között, volt ahol a köret, volt ahol a húsétel, másnál pedig a látvány volt az, ami valamilyen érdekességgel hívta fel magára a zsűri figyelmét."

A vadétel
A vadétel

A Bocuse d’Or-on már szerepelt két korábbi versenyző – a zöldkártyás Széll Tamás és Molnár Gábor – lehetőséget kapott arra, hogy a selejtező kihagyásával nevezzen be a hazai döntőbe. A hétvégi eredményhirdetésen bejelentették, hogy Széll Tamás, a 2013-es lyoni világdöntő 10. helyezettje ismét megméretetti magát.

A Bocuse d’Or magyarországi döntőjébe hatan jutottak tovább:

Pohner Ádám - Olimpia Étterem, Budapest
Szabó László - Sodexo
Volenter István - 67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár
Sándor Rodrigo - Costes Downtown, Budapest
Győrffy Árpád - Kollázs - Four Seasons, Budapest
Széll Tamás - Onyx Étterem, Budapest

A séfek a mostani egyéni verseny után a februári döntőn már páros versenyzőként indulnak, ahol commis-jukkal (segéd) alkotnak majd egy csapatot. A Bocuse d’Or Europe magyar csapatának tagja lehet majd az ifjúsági verseny első 6 helyezettje és néhány ígéretes szakácstanuló is, a hazai döntőn győztes szakács, valamint a csapatkapitány, a promóciós menedzser és a tréner oldalán.

Európa 20 országa versenyez majd 2016. május 10-11-én Budapesten. Ha sikerül a két korábbi magyar résztvevőhöz hasonlóan szerepelni, a magyar versenyző ezen a versenyen kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.