Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Ajánló

Kóstold meg a legjobb whisky-ket ingyen! Nyerj páros belépőt a Whisky Showra!

Whisky, whisky show
Ha nem szeretnél lemaradni a Whisky Show-ról, akkor gyorsan jelentkezz jegyért, mert érdemes ellátogatni a rendezvényre. Ha pedig velünk játszol, akkor most nyerhetsz egy páros belépőt!

Immáron hatodik alkalommal rendezik meg a világszerte népszerű whisky bemutatók magyarországi változatát, a Whisky Show-t. 2016. október 28-29-én, pénteken és szombaton a Corinthia Hotel Budapest ad otthont a rendezvénynek, ahol mintegy 300 különböző whiskyt és érlelt párlatot lehet megkóstolni. A belépőjegyek kóstolójegyeket, illetve egy gravírozott kristálypoharat is tartalmaznak. A rendezvény egyedülállóan mutatja be a legismertebb és a legnevesebb, különleges whisky-ket is. Külföldi és hazai szakemberek által tartott előadásokon is részt lehet venni, amelyek egy-egy érdekes témát vagy márkát járnak körül, szintén kóstolással egybekötve.

A 2016-os Whisky Show újdonságai

2016-ban először két napos lesz a rendezvény. A pénteki nap szakmai nap, amelyre a szakmai jegy kedvezményes, a VIP belépőjegy magasabb árú, de különlegessége az, hogy 10 db kóstoló jegyet tartalmaz, amely bármely italra beváltható. Azaz a VIP jeggyel (csak a pénteki napra szól) garantáltan 10 prémium whisky-vel lehet megismerkedni. A szombati jegy a korábbi gyakorlatnak megfelelően 5 db kóstolójegyet tartalmaz.

A Whisky Show ötlete

A Whisky Show-hoz hasonló bemutatóknak – csakúgy, mint hazánkban a jobbnál jobb bor- vagy pálinka fesztiváloknak - külföldön már nagy hagyományai vannak. A Whisky Show-n évente egyszer bárki átélheti azt a nem mindennapi élményt, hogy egy teljes délutánon és estén át összesen mintegy 300 különböző whisky márka közül kóstolhat. Bemutatásra kerülnek a legismertebb kevert, azaz blended whiskyk, skót maláta whiskyk, márkás ír whiskey-k, amerikai Bourbon, Tennessee, kukorica és rozs whiskey-k, valamint különféle minőségi whiskyk Kanadából, Japánból, sőt Tajvanról! A lepárlók hivatalos palackozásain kívül bemutatásra kerülnek független palackozók különleges kiadású párlatai is. Így tehát a nagy és ismert márkák mellett találkozhat igazi kuriózumnak számító tételekkel is, többek között a Glenfarclas, a BenRiach, a Glenfiddich, a Nikka, vagy a Woodford lepárlók különlegességeivel és történeteivel.

Programok

Mindent első kézből ismerhet meg, mivel a Skóciából, Japánból, Tajvanról, az Egyesült Államokból és Írországból érkezett szakértők személyesen kóstoltatják az aranysárga színű „élet vizét”. A rendezvény keretében 7 különteremben közel 30 ültetett előadás (ún. Master Class szeminárium) is megrendezésre kerül különböző témákban, ahol külföldi és hazai előadók mutatják be egy-egy márka termékeit, azok jellegzetességeit, és kóstoltatják meg a legkülönlegesebb párlataikat.

A Whisky Show hagyományos programelemein túl, mint amilyen a skót dudások felvonulása, valamint idén is lesz Whisky Koktél-Verseny, Magyarországon először alkalmazott egyenes kieséses rendszerben. A tavalyi évhez hasonlóan külön Food & Drink terem is kialakításra kerül, ahol szendvicsek, ételkülönlegességek, speciális espresso és filterkávék, tea, csokoládé, kézműves sör, illetve az egész rendezvény területén ún. vízpontok is felállításra kerülnek a felelős és kulturált alkoholfogyasztás támogatása érdekében.

3 kérdés 2 belépőért!

Egy páros belépőt nyerhetsz az október 28-30.-án futó Whisky Showra, ha helyesen válaszolsz alábbi kérdéseinkre és a sorsoláskor Fortuna is melléd áll. (Alább görgetve a keretes kiemelésben segítséget találsz a kérdésekhez.)
1. Melyik whisky a füstös ízű?
A: az ír
B: a skót
C: az orosz

2. Hol készülnek a bourbon whiskyk?
A: Angliában
B: Franciaországban
C: USA-ban

3. Hányadik alkalmmal rendezik meg a hazai Whisky Show-t?
A: Ötödik
B: Negyedik
C: Hatodik

A válaszodat a Mindmegette oldalán a játék Facebook posztja alá írd meg nekünk, itt >>>

A nyertes a belépőket a helyszínen veheti majd át!

Belépőjegyek

Belépőjegyek korlátozott számban kaphatók. Minden jegy tartalmaz 5 db kóstolójegyet és egy exkluzív skót kristály whisky-kóstolópoharat is. Jegyárusítás: Whisky Shop - Veres Pálné utca 8., Libri Könyvesboltok és a www.whiskynet.hu, a www.port.hu valamint a www.programturizmus.hu oldalakon.

Kiállítók, márkák

A teljes kiállítói lista, illetve a részletes program és a szemináriumok témái, beosztása megtekinthető a Whisky Show honlapján>>>

AMIT A WHISKYRŐL TUDNOD KELL!

A whisky egy gabonapárlat, amely erjesztés, többszörös lepárlás, majd tölgyfahordós érlelés után kerülhet palackozásra. A legnevesebbek a skót whiskyk, melyek árpamalátából készülnek. A gyártás során a csíráztatott árpát hagyományosan tőzeggel fűtött kemencében szárítják, így nyeri el többé-kevésbé füstös ízét. Az ír whiskey (ők használják az "e"-t is az elnevezésben) szintén árpából készül, és a skót whiskyhez hasonlóan minimum 3 évig érlelik a hordókban, amelyeket azt megelőzően sherry, vagy bourbon whiskey érlelésére használtak - ez is nagy szerepet játszik mindkét whisky-féleség végső ízvilágának kialakításában. Természetesen minél hosszabban (akár több évtizedig) érlelnek egy párlatot, annál sötétebb, teltebb, nemesebb lesz az íze - és ennek megfelelően annál drágább is az előállítása. A bourbon whiskey az USA-ban készül, kukorica alapú, minimum 2 évig érlelt. A kanadai whisky pedig főleg rozsból készül, és a négy fő whisky-féle közül ez a legkönnyedebb, legfrissebb fajtájú. A whisky végleges ízéhez nagyban hozzájárul az is, hogy érlelés közben milyen vidéken tárolják a hordókat, mivel a porózus fadongákon keresztül a külső levegővel is érintkezik az ital - így lehetnek például tengeri sós, mezei virágos illatjegyei is.

A whisky-gyártásban nagy szerepe van az ún. Master Distiller-nek (lepárlómester) és a Master Blender-nek (keverőmester), aki arról gondoskodik, hogy csupán érzékszerveit használva minden évben kikeverje - akár 50-féle különböző whiskyből - az adott márka és fajta jellemző ízvilágát. Minden lepárlónak két embere van erre a munkára, akik nem lehetnek egy helyen, nem ülhetnek egy repülőgépre - hiszen csak ők a tudói a pontos illat- és ízösszetételnek. Lehetetlen lenne ezt a tudást gépiesíteni vagy számokkal leírni, mivel élő anyagok feldolgozásáról beszélünk, amelyekre évről évre más környezeti hatások teszik lenyomatukat.


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.