Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A tavasz, illetve a kora nyár tökéletes időpontja a rendezvényeknek. Az illatos, virágos, friss időben semmi másra nincs szükség, csak kilépni otthonról és élvezni a természet tökéletes díszletei között megrendezett fesztiválokat.

2013. május 3-5. Borzsongás fesztivál, Villány
A május illata és a tavaszi zsongás öröme járja át szívünket! Idén is több településen, számos zsongó borudvarba várják a borvidékre érkező vendégeket. Igazi majális hangulatú, de egyedi hangvételű előadásokban lehet része a nagyérdemű közönségnek, melyre sehol másutt még nem volt példa.
www.borzsongas.hu

2013. május 03-04. Jókai napok, Balatonfüred
E hagyományos rendezvénysorozattal a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakjára, a városhoz több szállal kötődő Jókai Mórra emlékeznek a szervezők, aki itteni villájában írta az Aranyember c. regényét. A villa ma emlékmúzeum. A programok között megtalálható irodalmi est és matiné, könyvbemutató, könyvvásár, kiállítás. A rendezvény érdekessége a Jókai bableves főzőverseny a Koloska völgyben, ahol tavaly kb. 60 db 3 fős csapat főzte bográcsban a finom ételt. Főzés közben a felállított színpadon különböző programok szórakoztatják a közönséget.
www.balatonfured.hu

2013. május 3-5. Velencei-tavi hal-, vad-, bor- és pálinkafesztivál, Gárdony
Velencei-tó körüli borosgazdák bemutatkozása: régi és új generációs borászatok, kóstoló a fesztivál-központban, bemutatkozik a Pázmándi Bormúzeum. A fesztiválon kerül megrendezésre a régióbeli pálinkafőzdék találkozója is. Lesz még halfőzőverseny vasárnap délelőtt, vadfőzőverseny szombat délelőtt.
www.velenceitofeszt.hu

2013. május 10-12 Street food show, Budapest
Tucatnyi új résztvevő, még meg sem nyitott helyek debütálása, újdonságokkal visszatérő korábbi kedvencek, bloggerek és írók főzése Street Food Show-n, a Hold utcai piacon. A jó kis street food: időt, leülést igényel, legalább 5 percre, 10-re, 20-ra, félórára. A látogatóknak nem kell nyakukba venni a várost, és hetekig egyeztetni az étterem-foglalást, mert a jeruzsálemi maceszlapon tálalt zsidó tojástól a málnás vagy éppen csokis sörökön a Marmorstein pékség kacér pékáruin és először itt bemutatkozó, egyedi szendvicsein át az igazi cannolliig és a kis Vécsey-s olasz fiúk szülővárosának utcai ízeiig, mindent egy helyen kóstolhatnak a látogatók, ha kellőképpen ki vannak éhezve a minőségi utcai ételekre.
www.diningguide.hu

2013. május 11-12 Gyomaendrődi nemzetközi sajt- és túrófesztivál, Gyomaendrőd
A rendezvény szervezői a fesztivállal nemcsak a hazai tejes termékeket szeretnék megismertetni, hanem az egészséges táplálkozás fontosságára is fel szeretnék hívni a figyelmet - felidézve a múltból a már-már elfeledett ízeket. A fesztiválon a magyar történelmi borvidékek termelői, pincészetei és a térség méztermelői is részt vesznek. A kül- és belföldi kiállítók árusítással és kóstoltatással népszerűsítik termékeiket, és segítik azok ismertebbé tételét.
www.gyomaendrod.hu

2013. május 10-12. Rosalia, Budapest
A nyárköszöntő borünnepen a bor szerelmesei fesztivál hangulatú pihentető szórakozás és önfeledt borozgatás mellett, gasztronómiai élmények kíséretében mélyülhetnek el a rozé borok különlegességeiben. Bemutatásra kerül a közel teljes magyar rozé választék, amely a rendezvény alatt szabadon kóstolható. A borászok személyesen kínálják a jégbe hűtött rozékat, habzóborokat, siller borokat. A borok mellé kreatív borkorcsolyák, falatkák vásárolhatók.
www.rosalia.hu

2013. május 11. 10 éves a Pannonhalmi apátsági pincészet, Pannonhalma
A Pannonhalmi Apátsági Pincészet a 2012-es évjáratban takarította be 10. szüretét, és 2013-ban ünnepli az új pince és borház létrehozásának 10. évfordulóját. Ennek alkalmából nagyszabású jubileumi ünnepséget szerveznek. A pannonhalmi bencés borok kedvelői számára nem csupán a palack s a benne lévő nedű a fontos, hanem legalább ennyire lényeges az a mögöttes tartalom, amely a monostor építészeti, természeti és kulturális örökségéből és szerzetesi hagyományaiból ered.
www.apatsagipinceszet.hu

2013. május 11-12. Győri édes napok, Győr
Különleges kézműves csokoládék, világhírű márkák, neves cukrászok és a legfinomabb édességek randevúja nemes borokkal, remek italokkal. Napközben szakmai workshopok, kézműves csokoládé- és trüffel készítés alapjait bemutató kurzusok lesznek. Esténként neves előadók koncertjei mellett élvezhetik a győri belváros különleges hangulatát, amit a finom csokoládék és italok tesznek még édesebbé. Önre és gyermekeire is szeretettel vár a Győri Édes Napok.
www.edesnapok.hu

2013. május 11-12. Töltött káposzta fesztivál, Rátka
Rátkán, a Tokaj-hegyaljai sváb településen 2013-ban harmadik alkalommal rendezik meg a Töltött Káposzta Fesztivált. A szervezők azt szeretnék, hogy Rátka polgárai és a vendégek kikapcsolódást, szórakozást találjanak ezeken a napokon. Legyen az bor- vagy káposztakóstolás, egy kellemes sörözés, népdal- vagy táncbemutató, kézműves foglalkozás, délutáni gyerekműsor vagy éjszakai utcabál, bármire is van igényünk, ezen a fesztiválon megtaláljuk.
www.ratka.hu

2013. május 16-19. Budapesti pálinkafesztivál, Budapest
2013 a meggy éve lesz a Budapesti Pálinkafesztiválon, amelyen a hamisítatlan magyar gyümölcsből készült pálinkák és a meggyes ételkülönlegességek kapják a kiemelt szerepet. Május 16 és 19 között ismét a belvárosban, az Erzsébet téren nyitja meg kapuit a tavaszi gasztronómiai rendezvény, közel négyszáz párlattal, huszonöt kiállítóval és az év pálinkájával. Az elmúlt évek nagy kedvencét, Magyarország pálinkafőzőinek közös blendjét először a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja meg a közönség. A meggy igazi hungarikumnak számít, amelynek jó néhány változatát csak Magyarországon nemesítették, így a fürtös- és a cigánymeggyet. A fajtákból készült egyedi párlatokat a fesztivál ideje alatt kóstolhatják meg a látogatók az Erzsébet tér parkjában, ahol díszdobozba kerül Magyarország pálinkafőzdéinek közös "munkája", a legnemesebb meggypárlatokból házasított Év pálinkája.
www.budapestipalinkafesztival.hu

2013. május 18. Cserépi pálinka mustra és népi ételek napja, Cserépfalu
Második alkalommal kerül megrendezésre Cserépfalun a Pálinka Mustra és Népi Értékek Napja elnevezésű rendezvény, melyre házilag cefrézett főzetett, vagy akár magánfőzésben készült pálinkákat lehet benevezni. A benevezett pálinkák szakmai bírálatát a Bükki Pálinka Lovagrend tagjai végzik. A pálinkák mellett természetesen kísérő rendezvény is lesz, mely előtérbe helyezi a népi értékeket, hagyományokat. Kézműves mesterek kirakodóvására és helyi ízek, ételek (kecskesajt, lekvár, szörp). A teljesség igénye nélkül ez várja a rendezvényre ellátogatókat, ahol a gyerekek is nagyszerűen érezhetik magukat, hiszen délelőtt kifejezetten részükre lesz ügyességi és logikai verseny, játékok.
www.cserepfalu.hu

2013. május 18-19. Újszilvási ágyaspálinka fesztiváloknak, Újszilvás
A fesztiválon nem meglepő módon a középpontban a legfinomabb és legkülönlegesebb pálinkák állnak. Kóstolhatjuk is őket szépen sorjában, hiszen ahány pálinkaház, annyi mézes, ágyas és gyümölcspálinka sorakozik majd szépen az újszilvási Vásár téren felállított standokon.
A finom gyümölcspárlatok mellett idén is felvonulnak a legkiválóbb hazai termelők. A pálinkaházak bemutatóin kívül koncertek és színes szórakoztató programok is gondoskodnak arról, kellemes hangulatban teljen Újszilváson ez a májusi hétvége.
www.bolyhos.hu

2013. május 18-19. Kevi juhászfesztivál, Túrkeve
A hagyományőrzés és a gasztronómia jegyében ismételten megrendezik Túrkevén a Kevi Juhászfesztivált, ahol változatos, a juhászathoz kapcsolódó szakmai, gasztronómiai és kulturális programokat kínálnak az idelátogató vendégeknek. Az eddigiekhez hasonlóan most is lesz szakmai találkozó, amelynek keretében a juhászattal kapcsolatos aktuális témákban szerveznek konferenciát. Sok érdeklődőre számíthat az egész nap folyamatosan zajló juhnyíró bemutató is, ahol a nézők betekintést kapnak a birkanyírás rejtelmeibe, és a bátrabbak ki is próbálhatják majd a juhnyírás mesterfogásait. A fesztivál elengedhetetlen része a Kevi és Kunsági birkapörkölt-főzőverseny, valamint az egyéb tájjellegű és bográcsos ételek versenye, amelyeket a helyszínen a látogatók is megízlelhetnek.
www.turkeve.hu

2013. május 30 - június 2. Gourmet fesztivál, Budapest
A magyar gasztronómia szerelmesei számára kihagyhatatlan esemény még a tavalyinál is több kiváló éttermet vonultat fel, idén már szinte a teljes hazai élmezőny bemutatkozik, a vidéki Magyarország gyöngyszemeitől, a budapesti sztárséfekig. Jelentős újításként az idei Gourmet kiemelten foglalkozik az ország legismertebb ételével, a gulyással is. Ennek jegyében mutatkozik be a rendezvényen a "gulyás", a legkülönbözőbb formákban, legyen az leves, pörkölt, hab, mártás, vagy akár terrine. Idén már nemcsak a nagyközönség kulináris továbbképzését tűzték ki célul a szervezők azzal, hogy egy helyen elérhetővé, megkóstolhatóvá teszik az ország legjobbjait, hanem a szakma tovább fejlődését is igyekeznek szolgálni. A rendezvény szakmai napján ugyanis a legkiválóbb kistermelők, sajtkészítők és az éttermesek találkozhatnak egymással. A fesztiválon megjelenő éttermek általában 2-3 különleges fogást készítenek, amivel igyekeznek a konyháik jellegzetességeit bemutatni. A tavalyi rekordszámú résztvevőhöz képest idén még tovább bővül a kínálat. Jóval több étterem várja az érdeklődőket, továbbá a legjobb borászatok és gourmet boltok mellett ismét helyet kapnak a minőségi sörök, kávék, cukrásztermékek és pékáruk is. A példa nélküli étel- és italkínálaton túl, színvonalas gasztro- és zenei programok is várják majd a látogatókat.
www.sziget.hu/gourmetfesztival

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.