Márton napjához számos népszokás és hiedelem kapcsolódik. A karácsony előtti böjti időszakot megelőző utolsó ünnepnap, amikor is rendszeresek voltak a lakomák, bálok, ünnepi vásárok, ahol már új bor is került az asztalra.
Szokás volt, hogy a liba húsából, különösen a hátsó részéből, küldenek a papnak is, innen ered a „püspökfalat” kifejezés.
November 11-én, Márton napján, a Makifood főzőiskolában is minden a libáról szól: Bíró Norbert séf vezetésével egy komplett libanapi menüt fognak a résztvevők elkészíteni, ami libamáj portóival, kakukkfüves körtével, póré fészekben; "ludaskása"; kínai 5 fűszeres rosé libamell feketegyökér rizottóval, újbor mártással; sütőtök tiramisu lesz!
Ha szeretnél páros belépőt nyerni erre a kurzusra, játssz a Facebookos nyereményjátékunkon a páros belépőért!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.