Június 25-én a balatoni halra fókuszáló, hagyományteremtő rendezvényt tartanak a Balaton egyik legszebb üdülőhelyén. Felejtsd el a sült hekket, és kóstolj helyi finomságokat! Lesz halfőzőverseny, az ételstandokon pedig a halat nem kedvelő és a vegetáriánus látogatók is találnak a fogukra való falatokat. A kínálatot borok, kézműves sörök, pálinkák és koktélok színesítik.
2016. június 24–26-án idén már hatodik alkalommal várják a vendégeket a rendezvénytéren finom kézműves sörökkel, házi pálinkával, ízletes étkekkel, színes programmal, kirakodóvásárral.
Idén is a budapesti New York Palotában található Boscolo Konferencia Központ ad otthont a Közép-Európa Bor-iránytűjeként számon tartott VinAgora Nemzetközi Borversenynek. A június 25-ei Borgálán számos ország csaknem 600 borát mutatják be, amelyek közül több mint 150 VinAgora-érmes nedűt kóstolhatsz a helyszínen.
Június 25-én a bor, az étel és a jókedv találkozik Pákozdon. Az egész napos rendezvényen határon túli magyar borokkal ismerkedhetsz, a Hősök terén pedig 10 órakor veszi kezdetét a halfőző verseny. A kicsiket játszóház, a felnőtteket kulturális programok, majd könnyűzenei koncertek szórakoztatják. Kézműves portékákat is vásárolhatsz.
A kunsági birkapörkölt szellemi-kulturális örökségünk részét képezi, és szerepel a hungarikumok listáján. Régen ünnepekre készítették, és főzésének tudománya apáról fiúra hagyományozódott. Június 25-én a legjobb főzőcsapatok mérhetik össze tudásukat a Nagykunság fővárosában. Az egész napos rendezvény gazdag kulturális, hagyományőrző programokkal, népművészeti kirakodóvásárral, valamint kézműves élelmiszerek vásárával várja a vendégeket a Kossuth téri és a Múzeum parkban.
Fergeteges sokadalomba csöppenhetsz június 25-én a Tisza-tavi Ökocentrumban! A poroszlói rendezvénytéren (a szabadstrandnál) kitüntetik a baromfiudvar szépét, és díjazzák a főzőverseny résztvevőit. Megkóstolhatod a bográcsban készülő ételeket, finomságokat és szuveníreket vásárolhatsz, továbbá egész nap szórakozhatsz és strandolhatsz a családdal.
Ülj be a kulináris időgépbe és fedezd fel az idén 102 éves muzeális értékű Astoria Szálloda szépségeit! A Múzeumok Éjszakáján egy rendkívüli büfévacsorát is kínál az ikonikus budapesti hotel étterme. Nyereg alatt puhított húsra ne számíts, de a tradicionális ételektől a megújult, kortárs fogásokig sokféle finomságot kóstolhatsz, amelyeket a honfoglaló magyarok fűszereivel – köménnyel, lestyánnal, tárkonnyal – ízesítenek. Az épületsétákra és a gasztrokalandra regisztrálni kell.
A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum állandó kiállításán bepillanthatsz egy-egy 19. század végi–20. század elejei szálloda, kávéház, étterem, cukrászda és a cukrászműhely életébe, továbbá megtanulhatod a leghíresebb magyar ételek és édességek eredeti receptjeit. A Múzeumok Éjszakáján a Szerzetesek asztalánál című időszaki kiállításhoz kapcsolódó programok várnak. Ez a június 26-án záruló tárlat „kóstolót” ad a hazai szerzetesi gasztronómia múltjából és jelenéből, valamint megismertet a kolostori étkezési kultúrával. A héten nyílt csonttányér-kiállítás Elek Lenke különleges gyűjteményét mutatja be augusztus 7-éig. A damasztszalvéták korában ezek a félhold vagy kifli alakú tányérkák a csontok, szálkák elhelyezésére szolgáltak a terített asztalon, és még ma is gyártanak ilyeneket porcelánból, üvegből, fémből, kerámiából, ezüstből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.