Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Ajánló

A sörfesztiváltól a birkafőzésig: kihagyhatatlan hétvégi gasztroprogramok

sör
Kihagyhatatlan gasztroprogramok nyaralóknak, borisszáknak, hagyománytisztelőknek és a Múzeumok Éjszakáján részt vevőknek!
Zamárdi Hethland Halfesztivál – Tepsiben a Balaton >>>

Június 25-én a balatoni halra fókuszáló, hagyományteremtő rendezvényt tartanak a Balaton egyik legszebb üdülőhelyén. Felejtsd el a sült hekket, és kóstolj helyi finomságokat! Lesz halfőzőverseny, az ételstandokon pedig a halat nem kedvelő és a vegetáriánus látogatók is találnak a fogukra való falatokat. A kínálatot borok, kézműves sörök, pálinkák és koktélok színesítik.

Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválja >>>

2016. június 24–26-án idén már hatodik alkalommal várják a vendégeket a rendezvénytéren finom kézműves sörökkel, házi pálinkával, ízletes étkekkel, színes programmal, kirakodóvásárral.

VinAgora Borgála >>>

Idén is a budapesti New York Palotában található Boscolo Konferencia Központ ad otthont a Közép-Európa Bor-iránytűjeként számon tartott VinAgora Nemzetközi Borversenynek. A június 25-ei Borgálán számos ország csaknem 600 borát mutatják be, amelyek közül több mint 150 VinAgora-érmes nedűt kóstolhatsz a helyszínen.

Szőlős Pákozd Gasztro-találkozó >>>

Június 25-én a bor, az étel és a jókedv találkozik Pákozdon. Az egész napos rendezvényen határon túli magyar borokkal ismerkedhetsz, a Hősök terén pedig 10 órakor veszi kezdetét a halfőző verseny. A kicsiket játszóház, a felnőtteket kulturális programok, majd könnyűzenei koncertek szórakoztatják. Kézműves portékákat is vásárolhatsz.

Birkafőző Fesztivál Karcagon >>>

A kunsági birkapörkölt szellemi-kulturális örökségünk részét képezi, és szerepel a hungarikumok listáján. Régen ünnepekre készítették, és főzésének tudománya apáról fiúra hagyományozódott. Június 25-én a legjobb főzőcsapatok mérhetik össze tudásukat a Nagykunság fővárosában. Az egész napos rendezvény gazdag kulturális, hagyományőrző programokkal, népművészeti kirakodóvásárral, valamint kézműves élelmiszerek vásárával várja a vendégeket a Kossuth téri és a Múzeum parkban.

KAKAS SZÉPSÉGVERSENY ÉS BOGRÁCSFESZTIVÁL POROSZLÓN >>>

Fergeteges sokadalomba csöppenhetsz június 25-én a Tisza-tavi Ökocentrumban! A poroszlói rendezvénytéren (a szabadstrandnál) kitüntetik a baromfiudvar szépét, és díjazzák a főzőverseny résztvevőit. Megkóstolhatod a bográcsban készülő ételeket, finomságokat és szuveníreket vásárolhatsz, továbbá egész nap szórakozhatsz és strandolhatsz a családdal.

Honfoglalás a gasztronómiában >>>

Ülj be a kulináris időgépbe és fedezd fel az idén 102 éves muzeális értékű Astoria Szálloda szépségeit! A Múzeumok Éjszakáján egy rendkívüli büfévacsorát is kínál az ikonikus budapesti hotel étterme. Nyereg alatt puhított húsra ne számíts, de a tradicionális ételektől a megújult, kortárs fogásokig sokféle finomságot kóstolhatsz, amelyeket a honfoglaló magyarok fűszereivel – köménnyel, lestyánnal, tárkonnyal – ízesítenek. Az épületsétákra és a gasztrokalandra regisztrálni kell.

Gasztrofelfedezések Óbudán >>>

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum állandó kiállításán bepillanthatsz egy-egy 19. század végi–20. század elejei szálloda, kávéház, étterem, cukrászda és a cukrászműhely életébe, továbbá megtanulhatod a leghíresebb magyar ételek és édességek eredeti receptjeit. A Múzeumok Éjszakáján a Szerzetesek asztalánál című időszaki kiállításhoz kapcsolódó programok várnak. Ez a június 26-án záruló tárlat „kóstolót” ad a hazai szerzetesi gasztronómia múltjából és jelenéből, valamint megismertet a kolostori étkezési kultúrával. A héten nyílt csonttányér-kiállítás Elek Lenke különleges gyűjteményét mutatja be augusztus 7-éig. A damasztszalvéták korában ezek a félhold vagy kifli alakú tányérkák a csontok, szálkák elhelyezésére szolgáltak a terített asztalon, és még ma is gyártanak ilyeneket porcelánból, üvegből, fémből, kerámiából, ezüstből.

Még több júniusi gasztroprogram >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.