Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Ajánló

Saját kézzel, szeretettel!

befőzés, lekvár
Képzeld el, hogy annyi idő alatt, amíg ezt a cikket elolvasod, akár túl is lehetsz a befőzés javán!

Késő tavasz, nyárelő, nyár, nyárutó. Úgy is mondhatnánk: eper, sárgabarack, málna, szilva… Sok finom, ízletes gyümölcs, amit nem csak természet adta formájukban élvezhetünk, és nem csak nyáron. Mindannyian szeretnénk minél többször, évszaktól függetlenül átélni ezt. Őrizzük meg a nyár kincseit! Befőzésre fel!

A házi lekvár az igazi

Valljuk be, a házi lekvárra gondolva mindannyiunknak beugrik a kép anyukánkról vagy nagymamánkról, aki a nyári hőségben napokig a tűzhely mellett tevékenykedett, hogy aztán a legtökéletesebb lekvárokat és dzsemeket tölthesse az üvegekbe. Azokért a pillanatokért, amikor apa, gyerkőc, unoka elismerő mosollyal kóstol bele az eredménybe. Talán a pillanatot is mind fel tudjuk idézni, amikor végre megértettük, mi is a dunsztolás szó jelentése. Nos, ez utóbbit mostantól el is felejthetjük…

Befőzés, egyszerűen

A Dr. Oetker Dzsemfixeivel alapanyagtól függően elegendő 1-3 percig zubogva forralni a gyümölcsöt. Többféle termék közül választhatunk, annak megfelelően, hogy szilva, más gyümölcs befőzése vagy éppen sütésálló lekvár készítése a cél. De leemelhetjük a boltok polcairól a Dr. Oetker Befőzőcukrok valamelyikét is, amelyek komplett megoldást jelentenek, hiszen a tasak mindent tartalmaz, amire a befőzéshez szükség lehet.

Meríts ötletet a befőzéshez

A Dr. Oetker nem csak széles termékkínálatával, hanem inspiratív ötleteivel is hozzájárul a befőzés sikeréhez. Különleges és hagyományos receptekért, dekortippekért, tanácsokért mindenképpen érdemes ellátogatni ide.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.