A kiegyensúlyozott táplálkozás a legfontosabb, ha súlycsökkentést szeretnénk elérni. Ez főképp azt jelenti, hogy a menü megtervezésekor elsősorban olyan alapanyagokat választunk, amelyek rostban, fehérjében gazdagok, vitaminokkal és ásványi anyagokkal látják el a szervezetünket, miközben energiát is biztosítanak a mindennapokhoz. Pont, mint ez a spenótos-édesburgonyás-csirkés saláta.
Az öntethez:
Előkészítés: 25 perc
Sütés: 30 perc
Egy adag: kb. 210 kcal
Az édesburgonya rendkívül tápláló és sokoldalúan felhasználható alapanyag, ideális választás lehet diétázók számára. Alacsony kalóriatartalmú, de rostdús, így hosszú ideig biztosít teltségérzetet, segítve a súlycsökkentést és az egészséges emésztést. Gazdag A-vitaminban, és jelentős mennyiségű C-vitamint és antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a sejtvédelemhez és a gyulladások csökkentéséhez.
A spenót alacsony kalóriatartalmú, tápanyagokban gazdag. Magas vastartalma támogatja a vérképződést, a benne lévő C- és K-vitamin pedig erősíti az immunrendszert és segíti a csontok egészségét. Antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek segítenek a gyulladások csökkentésében és a sejtkárosodás megelőzésében. Gyorsan elkészíthető és sokféleképpen felhasználható.
A csirkemell a diétázók egyik jolly jokere. Zsír- és kalóriatartalma rendkívül alacsony, emellett könnyen beszerezhető és rengetegféleképpen elkészíthető alapanyag. A benne található jó minőségű fehérje hozzájárul az izomépítéshez, ami aktív életmód esetén elengedhetetlen.
(Forrás: Vidék íze magazin)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.