Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Alapételek

5 különleges pite szerte a világból, amit egyszer meg kell kóstolnunk

Bisteeya
Felejtsük most el az amerikaiak népszerű almás pitéjét! Jöjjön néhány igazán különleges, sós pite szerte a világból! És bizony a tésztákban is lesz csavar!

Görögország kimondhatatlan nevű finomsága, a Spanakopita. Ez nem más, mint egy spenótos-fetás rétestésztából készített pite. A legalább 10 réteslapot olajjal alaposan megkenve, kell egymásra rétegezni. A lényeg, hogy a fetától krémes és sós, míg a spenóttól friss lesz ez a különleges pite, vagy ha úgy jobban tetszik, torta.

Spanakopita
Spanakopita

Marokkóban járva érdemes megkóstolni a Bisteeyát, vagyis a mandulás-csirkés pitét. A ropogós tészta itt is réteslapokból áll, alatta pedig három réteg sül össze. Az egyik a fűszeres szárnyashús, amely sokáig galambból, ma már csirkéből készül, a másik a cukros, fahéjas mandula, a harmadik pedig egy savanykás, mégis lágy, citromos mártás, amihez tojást is adnak.

Bisteeya
Bisteeya

Argentína kedvelt pitéje az empanadas. A sült tésztákat a helyi finomságokkal töltik meg, vagyis hússal, olajbogyóval, keményre főtt tojással és mazsolával.

empanadas
empanadas

Az olaszok húsvéti pitéje elsőre diétásnak tűnhet, de maximum akkor, ha egy szeletnél többet nem eszünk belőle. A tészta olajjal, vízzel és búzacsírás lisztből készül. A töltelék készülhet sonkával, és zöldségekkel, vagy csak zöldségekkel is. Spenót, paradicsom, jó minőségű sajt és tojást kihagyhatatlan. A legmagasabb falú tepsiben, vagy tortaformában készítsük!

Az egyik legegyszerűbb és legjobban variálható francia étel a quiche (ejtsd: kis), ami tulajdonképpen egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. A quiche-t eredetileg vasserpenyőkben készítették a német határ közelében. A név eredete is utal a közeli szomszédságra, hisz a quiche szó a német kuchen-ből franciásodott. Ma már egész Franciaországban elterjedt és kedvelt étel, valójában egy sós pite, amit vegetáriánus, de húsos, halas verzióban is elkészíthetünk.

quiche
quiche

5 PIZZA SZERTE A VILÁGBÓL, AMIT EGYSZER MEG KELL KÓSTOLNUNK

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.