Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Alapételek

5 különleges pite szerte a világból, amit egyszer meg kell kóstolnunk

Bisteeya
Felejtsük most el az amerikaiak népszerű almás pitéjét! Jöjjön néhány igazán különleges, sós pite szerte a világból! És bizony a tésztákban is lesz csavar!

Görögország kimondhatatlan nevű finomsága, a Spanakopita. Ez nem más, mint egy spenótos-fetás rétestésztából készített pite. A legalább 10 réteslapot olajjal alaposan megkenve, kell egymásra rétegezni. A lényeg, hogy a fetától krémes és sós, míg a spenóttól friss lesz ez a különleges pite, vagy ha úgy jobban tetszik, torta.

Spanakopita
Spanakopita

Marokkóban járva érdemes megkóstolni a Bisteeyát, vagyis a mandulás-csirkés pitét. A ropogós tészta itt is réteslapokból áll, alatta pedig három réteg sül össze. Az egyik a fűszeres szárnyashús, amely sokáig galambból, ma már csirkéből készül, a másik a cukros, fahéjas mandula, a harmadik pedig egy savanykás, mégis lágy, citromos mártás, amihez tojást is adnak.

Bisteeya
Bisteeya

Argentína kedvelt pitéje az empanadas. A sült tésztákat a helyi finomságokkal töltik meg, vagyis hússal, olajbogyóval, keményre főtt tojással és mazsolával.

empanadas
empanadas

Az olaszok húsvéti pitéje elsőre diétásnak tűnhet, de maximum akkor, ha egy szeletnél többet nem eszünk belőle. A tészta olajjal, vízzel és búzacsírás lisztből készül. A töltelék készülhet sonkával, és zöldségekkel, vagy csak zöldségekkel is. Spenót, paradicsom, jó minőségű sajt és tojást kihagyhatatlan. A legmagasabb falú tepsiben, vagy tortaformában készítsük!

Az egyik legegyszerűbb és legjobban variálható francia étel a quiche (ejtsd: kis), ami tulajdonképpen egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. A quiche-t eredetileg vasserpenyőkben készítették a német határ közelében. A név eredete is utal a közeli szomszédságra, hisz a quiche szó a német kuchen-ből franciásodott. Ma már egész Franciaországban elterjedt és kedvelt étel, valójában egy sós pite, amit vegetáriánus, de húsos, halas verzióban is elkészíthetünk.

quiche
quiche

5 PIZZA SZERTE A VILÁGBÓL, AMIT EGYSZER MEG KELL KÓSTOLNUNK

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.