Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

9 mennyei befőtt, amit érdemes eltenni télire

Nem véletlen, hogy befőttet már a dédnagymamáink is készítettek, hiszen így a gyümölcsök a nyári hónapokon kívül is elérhetőek maradnak a számunkra. Bár sokan macerásnak tartják, valójában speciális eszközök nélkül is könnyen elkészíthető otthon. Íme, néhány zseniális befőtt receptet!

3 tipp befőzéshez

  1. Csakis kifogástalan minőségű gyümölcsöt és zöldséget tegyünk el! Túlérett, ütődött, fonnyadt, penészes, netán erjedésnek indult darabok nem kerülhetnek a befőttesüvegbe.
  2. Nagyon fontos befőzési aranyszabály, hogy a munka megkezdése előtt minden eszközt mossunk patyolattisztára, mert akár egy parányi szennyeződéstől megpenészedhet vagy megromolhat, amit elteszünk! A profik azt tanácsolják, hogy a forró mosószeres vízben gondosan elmosogatott, vagy mosogatógépben tisztára mosott befőttesüvegeket főzzük ki 101-15 perc alatt annyi ecetes vízben, amennyi ellepi.
  3. Az elkészült befőtteket hűvös és sötét helyen tároljuk, ne érje őket közvetlen napfény! Ha így teszünk, hosszú ideig megőrzik a minőségüket.

MEGGYBEFŐTT TARTÓSÍTÓSZER NÉLKÜL>>>

Meggybefőtt tartósítószer mentesen (Shutterstock)
Meggybefőtt tartósítószer mentesen (Shutterstock)

CSERESZNYEBEFŐTT EGYSZERŰEN>>>

Cseresznyebefőtt egyszerűen készítve (Shutterstock)
Cseresznyebefőtt egyszerűen készítve (Shutterstock)

LECSÓ-BEFŐTT ÉS PARADICSOMSZÓSZ - HÁZILAG!>>>

Lecsó-befőtt és paradicsomszósz házilag készítve (Shutterstock)
Lecsó-befőtt és paradicsomszósz házilag készítve (Shutterstock)

MÉZES KÖRTEBEFŐTT>>>

Mézes körtebefőtt (Shutterstock)
Mézes körtebefőtt (Shutterstock)

BIRSALMABEFŐTT>>>

Egyszerű birsalma befőtt
Egyszerű birsalma befőtt

SÁRGABARACKBEFŐTT>>>

Sárgabarack befőtt házilag készítve (Shutterstock)
Sárgabarack befőtt házilag készítve (Shutterstock)

FÜGE BEFŐTT>>>

Zöld fügebefőtt (Shutterstock)
Zöld fügebefőtt (Shutterstock)

FŰSZERES ŐSZIBARACKBEFŐTT>>>

Fűszeres őszibarack befőtt (Shutterstock)
Fűszeres őszibarack befőtt (Shutterstock)

PÁLINKÁS CSERESZNYEBEFŐTT>>>

Pálinkás cseresznyebefőtt (Shutterstock)
Pálinkás cseresznyebefőtt (Shutterstock)

Borítókép: Shutterstock

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.