Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Alapételek

Tiszta Amerika! Íme az eredeti ragacsos csirkeszárny receptje

A csirkeszárnyat mindenki szereti, kicsik és nagyok egyaránt. Imádjuk a csontról lerágcsálni az édes-sós, ropogósra sült húst, és még azt se bánjuk, hogy utána körömkefével kell súrolni a kezünket, hiszen a szárnyat nem lehet evőeszközzel enni!

A grillpartyk egyik vitathatatlanul legnépszerűbb eleme a ragacsosra sült csirkeszárny. Ennek a változatnak különösen komplex az íze. A legfinomabb akkor lesz, ha a pác felébe bekevered a húst, a maradékkal meg többször átkened sütés közben. Kínáld csíkokra vágott zöldségekkel és kéksajtos mártogatóssal.

Ragacsos csirkeszárny Hozzávalói:

(6 főre)

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 dl ketchup
  • 2 dl barbecue szósz
  • 2 ek barnacukor
  • 1 ek méz
  • 2-3 tk worcestershire szósz
  • 2 tk fokhagyma por
  • 2 tk hagymapor
  • 1 ek cayenne bors (ha szereted a csípőset)
  • 2-3 ek balzsamecet
  • 1 tk paprika
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 tk római kömény
  • 1/2 tk fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Keverd a fűszereket össze, majd kóstold meg, hogy harmóniában vannak-e egymással az ízek.
  2. Öntsd a pác felét a szárnyakra és keverd alaposan össze úgy, hogy a minden darabot jól bevonjon. Hagyd békén hűtőszekrényben 1 órát, de akár éjszakára.
  3. Tedd a szárnyakat a grillre és pár percenként átforgatva, időnként a pác maradékával átkenegetve süssed addig, míg szép, fényesen aranybarna és ropogós nem lesz.
  4. Tálald azonnal, a zöldséggel és kéksajtos mártogatóssal.

ITT TALÁLTOK MÉG TÖBB IZGALMAS RECEPTET ÉS KONYHAI PRATIKÁT Déri Szilvi alias házisáfránytól!

Itt egy nagyon hasonló csirkeszárny recept videón, ezt is kipróbálhatjátok:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.