Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Alapételek

Tiszta Amerika! Íme az eredeti ragacsos csirkeszárny receptje

A csirkeszárnyat mindenki szereti, kicsik és nagyok egyaránt. Imádjuk a csontról lerágcsálni az édes-sós, ropogósra sült húst, és még azt se bánjuk, hogy utána körömkefével kell súrolni a kezünket, hiszen a szárnyat nem lehet evőeszközzel enni!

A grillpartyk egyik vitathatatlanul legnépszerűbb eleme a ragacsosra sült csirkeszárny. Ennek a változatnak különösen komplex az íze. A legfinomabb akkor lesz, ha a pác felébe bekevered a húst, a maradékkal meg többször átkened sütés közben. Kínáld csíkokra vágott zöldségekkel és kéksajtos mártogatóssal.

Ragacsos csirkeszárny Hozzávalói:

(6 főre)

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 dl ketchup
  • 2 dl barbecue szósz
  • 2 ek barnacukor
  • 1 ek méz
  • 2-3 tk worcestershire szósz
  • 2 tk fokhagyma por
  • 2 tk hagymapor
  • 1 ek cayenne bors (ha szereted a csípőset)
  • 2-3 ek balzsamecet
  • 1 tk paprika
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 tk római kömény
  • 1/2 tk fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Keverd a fűszereket össze, majd kóstold meg, hogy harmóniában vannak-e egymással az ízek.
  2. Öntsd a pác felét a szárnyakra és keverd alaposan össze úgy, hogy a minden darabot jól bevonjon. Hagyd békén hűtőszekrényben 1 órát, de akár éjszakára.
  3. Tedd a szárnyakat a grillre és pár percenként átforgatva, időnként a pác maradékával átkenegetve süssed addig, míg szép, fényesen aranybarna és ropogós nem lesz.
  4. Tálald azonnal, a zöldséggel és kéksajtos mártogatóssal.

ITT TALÁLTOK MÉG TÖBB IZGALMAS RECEPTET ÉS KONYHAI PRATIKÁT Déri Szilvi alias házisáfránytól!

Itt egy nagyon hasonló csirkeszárny recept videón, ezt is kipróbálhatjátok:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.