Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak , ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.
sertéskaraj
kéksajt
újhagyma
gomba
lilahagyma
cukkini
piros pritaminpaprika
szeletelt mandula
olíva olaj
só
bors
sütőpapír
keverőtál
serpenyő
tepsi / hőálló tál
sütő
1. Az alapanyagok
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Mosd, és szárítsd meg a húst és a zöldségeket. Vágd kis szeletekre az újhagymát, a pritaminpaprikát nagyobbakra. A gombát 6 szeletre, a lilahagymát négybe vágd. A cukkinit kockázd fel, a kéksajtot morzsold szét.
2. Mandula
Egy száraz serpenyőben – azaz olaj és minden más zsiradék nélkül – pirítsd meg a mandulát. Ha aranybarna, tálalásig tedd félre.
3. Karaj
Hevíts fel egy kis olíva olajat egy serpenyőben. Sózd és borsozd a karaj szeleteket. Ha elég forró az olaj, rakd a serpenyőbe a karajt, és süsd mindkét oldalát 2-3 percig.
4. Kéksajt
Egy keverőtálban keverd össze a kéksajtot és az újhagymát. Az utóbbiból hagyj egy keveset a díszítéshez.
5. Karaj folytatva
Helyezd a karajokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd halmozd a tetejükre a kéksajtos-újhagymás krémet. Tedd a sütőbe kb. 10 percre.
6. Zöldségek
Egy serpenyőben hevíts fel ismét egy kevés olíva olajat és tedd bele elsőként a cukkinit és a gombát. Sózd és borsozd. Ha azok kaptak már egy kis színt, akkor add hozzá a lilahagymát, majd a pritaminpaprikát is.
7. Tálalás
Ha kész vannak a zöldségek, akkor már tálalhatsz is. Tedd a tányérra a a grillezett zöldségeket és a húst, majd szórd meg a maradék újhagymával, és a pirított mandulával.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.