A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Ha különleges étellel szeretnéd elkápráztatni családodat vagy vendégeidet, próbáld ki ezt a roston sült sertéskarajt Gran Cucina főzőkrémes erdeigomba-raguval és ropogós szalmaburgonyával. A szaftos hús, az illatos gombaragu és az aranybarnára sült krumpli tökéletes harmóniát alkotnak.

A recept egyszerű, mégis elegáns, így akár ünnepi asztalra is ideális. Csak néhány friss alapanyagra, egy kis odafigyelésre, és egy jó hentesre lesz szükséged. Ez az étel nemcsak mutatós, de ízvilágában is felejthetetlen. Egyszerűen elkészíthető, de mégis látványos és ínycsiklandó fogás, amely bármilyen különleges alkalmat méltóképpen megkoronáz. Induljon a főzés, és készülj a sikerekre!

Ha egy receptet keresel az ünnepekre, akkor jó helyen jársz!

 

Hozzávalók:

A gombaraguhoz:

  • olívaolaj
  • 80 dkg erdei gomba
  • bors
  • 1 tk. friss vagy szárított rozmaringlevél
  • 2 tk. friss vagy szárított kakukkfű
  • 1 dl fehérbor
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dl Gran Cucina főzőkrém
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vaj

A szalmaburgonyához:

  • 1 kg sütni való burgonya
  • 2 ek. ecet
  • étolaj

A roston sült karajhoz:

  • olívaolaj 
  • bors
  • 1 kg csontos sertéskaraj
  • 2 ág rozmaring
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma

Videón is megmutatjuk az elkészítést lépésről lépésre:

 

Elkészítés:

  1. Ha friss erdei gombát kapunk, akkor a gombát nedves papírral töröljük meg, majd daraboljuk fel egyforma méretűre. Ha fagyasztott gombát használunk, akkor felengedés után minden nedvességet itassunk le róla, vagy konyharuhával, vagy papírtörlővel. 
  2. Egy serpenyőt szinte füstölésig hevítünk, majd kevés olívaolajat öntünk bele, és hozzáadjuk az előkészített gombát. Pár percig időnként kevergetve pirítjuk, ha a gomba színt kapott, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet. 
  3. Elkeverjük, majd felöntjük a fehérborral. Ha a bor elpárolgott, jöhet az apróra vágott fokhagyma, kevergetjük, és ha megérezzük a fokhagyma illatát, felöntjük a Gran Cucina főzőkrémmel.
  4. Ha szükséges sózzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Ha felforrt, hozzáadjuk a hideg vajat, ezzel fényessé és selymesebbé tesszük a mártást. Majd levesszük a tűzről, és tálalásig melegen tartjuk.
  5. A sütni való burgonyát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, és a szeleteket julienne-re vágjuk. A szálakat hideg vízbe tesszük, majd 4-5 perc után a vizet lecseréljük szintén hideg vízre, ehhez adjuk az ecetet, és ebben hagyjuk szintén pár percet pihenni. Majd kivesszük a burgonyát, és papírtörlővel vagy egy tiszta konyharuhával szárazra töröljük. Egy edényben étolajat hevítünk nagyjából 190 fokra, és a forró olajba helyezzük a burgonyát. Ha kisebb edényt használunk, akkor több részletben 2-3 perc alatt megsütjük, majd konyhai törlőkendőre rakjuk pihenni.
  6. Közben egy másik serpenyőt is szinte füstölésig hevítünk, kevés olívaolajat öntünk bele, és erre helyezzük a mindkét oldalukon megsózott, megborsozott, szoba-hőmérsékletű karajszeleteket. 
  7. Oldalanként nagyjából 2-3 percig sütjük. A fordítás után hozzáadjuk a fűszernövényágakat, a fokhagymagerezdeket és a hideg vajat, és ezzel locsolgatva fejezzük be a másik oldal sütését. 
  8. Sütés után a szeleteket egy deszkára tesszük, és pihentetjük. Időnként megforgatjuk, arra ügyelve, hogy a nedvesség ne jöjjön ki a húsból. 
  9. Ezután tálalhatunk. Egy tányérba halmozunk a szalmaburgonyából, nekitámasztjuk a karajszeletet, és mellé öntünk az ízletes erdeigomba-mártásból.

A videó elkészítését a Gran Cucina támogatta.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.