Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Alapételek

Édes töltelék helyett sós: az 5 legfinomabb hortobágyi húsos palacsinta

A magyar konyha gazdag és változatos, tele olyan ételekkel, amelyek évszázadokon keresztül formálódtak, míg elnyerték mai alakjukat. Az egyik ilyen különlegesség a hortobágyi húsos palacsinta, amely nemcsak hazánkban, de nemzetközi szinten is elismert és kedvelt fogás. Íme a mi kedvenceink!

A hortobágyi húsos palacsinta viszonylag fiatalnak számít a magyar konyha hagyományos fogásai között. Bár az étel neve a Hortobágyra utal, valójában a híres 1958-as brüsszeli világkiállításon tűnt fel először. Azóta az étel számos variációban elérhető, de az alapja mindig ugyanaz: ízletes pörkölthús, palacsintatészta és egy gazdag tejfölös mártás. Az étel lelke a pörkölt alapú töltelék, amely készülhet csirke, borjú vagy akár sertéshúsból is, gazdagon fűszerezett paprikával, hagymával és fokhagymával, amitől az íze mély és intenzív. A palacsintatészta könnyedsége tökéletesen ellensúlyozza a töltelék szaftosságát, míg a tejfölös, paprikás mártás minden falatot krémessé és gazdaggá tesz.

A legfinomabb hortobágyi palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Hortobágyi húsos palacsinta recept

Gluténmentes hortobágyi palacsinta

Gluténmentes hortobágyi palacsinta recept
Gluténmentes hortobágyi palacsinta recept

Hortobágyi húsos batyu

Hortobágyi húsos batyu
Hortobágyi húsos batyu

Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi palacsinta darált pulykahúsból

Hortobágyi palacsinta darált pulykahúsból
Hortobágyi palacsinta darált pulykahúsból

Sok-sok finom, édes palacsinta receptet itt találsz

 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.