Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Karácsony

Karácsonyi gyümölcskenyér: nem mindegy milyen aszalt gyümölcs kerül bele

A karácsonyi gyümölcskenyér az ünnepi időszak egyik klasszikus édessége, amit hagyományosan szárított gyümölcsök, magvak, valamint fűszerek ízesítenek. Ahhoz azonban, hogy igazán finom legyen a süti, egyáltalán nem mindegy, milyen aszalt gyümölcsökből készítjük.

Ez az ünnepi sütemény nemcsak izgalmas ízvilága, hanem hosszú eltarthatósága miatt is népszerű: sokan már hetekkel karácsony előtt megsütik, hogy az ízek összeérjenek. Ahhoz, hogy mennyeien finom legyen a karácsonyi gyümölcskenyér, olyan aszalt gyümölcsökkel ízesítsük, amelyek első osztályú, friss gyümölcsből készültek. 

Karácsonyi gyümölcskenyér
A karácsonyi gyümölcskenyérbe mindig jó minőségű aszalt gyümölcsöt tegyünk
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Innen tudhatjuk, hogy friss és finom az aszalt gyümölcs

Fontos tudni, hogy a friss aszalt gyümölcsök rugalmasak és egyáltalán nem ragacsosak. Ez utóbbi arra utalhat, hogy a termék túl cukros vagy hosszú idő óta áll. Arra is érdemes figyelni, hogy az aszalt gyümölcs természetes színű legyen, ha túl élénk, akkor az mesterséges színezékre utalhat, a fakó árnyalatok pedig oxidációra vagy túl hosszú tárolásra figyelmeztethet – írja az Agroforum

Emellett a friss aszalvány enyhén édes, gyümölcsös illatú, a gyümölcsök pedig nagyjából azonos méretűek, nincsenek rajtuk repedések, nem foltosak vagy sérültek.

Erre is érdemes figyelni

Ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, a bolti késztermékeknél ügyeljünk arra, hogy nagyon sok készítmény tartalmaz hozzáadott cukrot és tartósítószert – ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor mindig alaposan olvassuk át az összetevőlistát a csomagoláson. 
Arra is figyeljünk, hogy az aszalt gyümölcs nem egyenlő a kandírozott gyümölccsel, ez utóbbi esetben az aszalványt cukorsziruppal telítik. 

Ha te is szeretnél egy mennyeien finom gyümölcskenyeret sütni az ünnepre, akkor már mutatjuk is, hogyan készül!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.