Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba
Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tárkonyos csirkeraguleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dubarry-csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
Karácsony

Karácsonyi gyümölcskenyér: nem mindegy milyen aszalt gyümölcs kerül bele

A karácsonyi gyümölcskenyér az ünnepi időszak egyik klasszikus édessége, amit hagyományosan szárított gyümölcsök, magvak, valamint fűszerek ízesítenek. Ahhoz azonban, hogy igazán finom legyen a süti, egyáltalán nem mindegy, milyen aszalt gyümölcsökből készítjük.

Ez az ünnepi sütemény nemcsak izgalmas ízvilága, hanem hosszú eltarthatósága miatt is népszerű: sokan már hetekkel karácsony előtt megsütik, hogy az ízek összeérjenek. Ahhoz, hogy mennyeien finom legyen a karácsonyi gyümölcskenyér, olyan aszalt gyümölcsökkel ízesítsük, amelyek első osztályú, friss gyümölcsből készültek. 

Karácsonyi gyümölcskenyér
A karácsonyi gyümölcskenyérbe mindig jó minőségű aszalt gyümölcsöt tegyünk
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Innen tudhatjuk, hogy friss és finom az aszalt gyümölcs

Fontos tudni, hogy a friss aszalt gyümölcsök rugalmasak és egyáltalán nem ragacsosak. Ez utóbbi arra utalhat, hogy a termék túl cukros vagy hosszú idő óta áll. Arra is érdemes figyelni, hogy az aszalt gyümölcs természetes színű legyen, ha túl élénk, akkor az mesterséges színezékre utalhat, a fakó árnyalatok pedig oxidációra vagy túl hosszú tárolásra figyelmeztethet – írja az Agroforum

Emellett a friss aszalvány enyhén édes, gyümölcsös illatú, a gyümölcsök pedig nagyjából azonos méretűek, nincsenek rajtuk repedések, nem foltosak vagy sérültek.

Erre is érdemes figyelni

Ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, a bolti késztermékeknél ügyeljünk arra, hogy nagyon sok készítmény tartalmaz hozzáadott cukrot és tartósítószert – ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor mindig alaposan olvassuk át az összetevőlistát a csomagoláson. 
Arra is figyeljünk, hogy az aszalt gyümölcs nem egyenlő a kandírozott gyümölccsel, ez utóbbi esetben az aszalványt cukorsziruppal telítik. 

Ha te is szeretnél egy mennyeien finom gyümölcskenyeret sütni az ünnepre, akkor már mutatjuk is, hogyan készül!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.