Ez az ünnepi sütemény nemcsak izgalmas ízvilága, hanem hosszú eltarthatósága miatt is népszerű: sokan már hetekkel karácsony előtt megsütik, hogy az ízek összeérjenek. Ahhoz, hogy mennyeien finom legyen a karácsonyi gyümölcskenyér, olyan aszalt gyümölcsökkel ízesítsük, amelyek első osztályú, friss gyümölcsből készültek.
Fontos tudni, hogy a friss aszalt gyümölcsök rugalmasak és egyáltalán nem ragacsosak. Ez utóbbi arra utalhat, hogy a termék túl cukros vagy hosszú idő óta áll. Arra is érdemes figyelni, hogy az aszalt gyümölcs természetes színű legyen, ha túl élénk, akkor az mesterséges színezékre utalhat, a fakó árnyalatok pedig oxidációra vagy túl hosszú tárolásra figyelmeztethet – írja az Agroforum.
Emellett a friss aszalvány enyhén édes, gyümölcsös illatú, a gyümölcsök pedig nagyjából azonos méretűek, nincsenek rajtuk repedések, nem foltosak vagy sérültek.
Ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, a bolti késztermékeknél ügyeljünk arra, hogy nagyon sok készítmény tartalmaz hozzáadott cukrot és tartósítószert – ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor mindig alaposan olvassuk át az összetevőlistát a csomagoláson.
Arra is figyeljünk, hogy az aszalt gyümölcs nem egyenlő a kandírozott gyümölccsel, ez utóbbi esetben az aszalványt cukorsziruppal telítik.
Ha te is szeretnél egy mennyeien finom gyümölcskenyeret sütni az ünnepre, akkor már mutatjuk is, hogyan készül!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.