A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Karácsony

Karácsonyi gyümölcskenyér: nem mindegy milyen aszalt gyümölcs kerül bele

A karácsonyi gyümölcskenyér az ünnepi időszak egyik klasszikus édessége, amit hagyományosan szárított gyümölcsök, magvak, valamint fűszerek ízesítenek. Ahhoz azonban, hogy igazán finom legyen a süti, egyáltalán nem mindegy, milyen aszalt gyümölcsökből készítjük.

Ez az ünnepi sütemény nemcsak izgalmas ízvilága, hanem hosszú eltarthatósága miatt is népszerű: sokan már hetekkel karácsony előtt megsütik, hogy az ízek összeérjenek. Ahhoz, hogy mennyeien finom legyen a karácsonyi gyümölcskenyér, olyan aszalt gyümölcsökkel ízesítsük, amelyek első osztályú, friss gyümölcsből készültek. 

Karácsonyi gyümölcskenyér
A karácsonyi gyümölcskenyérbe mindig jó minőségű aszalt gyümölcsöt tegyünk
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Innen tudhatjuk, hogy friss és finom az aszalt gyümölcs

Fontos tudni, hogy a friss aszalt gyümölcsök rugalmasak és egyáltalán nem ragacsosak. Ez utóbbi arra utalhat, hogy a termék túl cukros vagy hosszú idő óta áll. Arra is érdemes figyelni, hogy az aszalt gyümölcs természetes színű legyen, ha túl élénk, akkor az mesterséges színezékre utalhat, a fakó árnyalatok pedig oxidációra vagy túl hosszú tárolásra figyelmeztethet – írja az Agroforum

Emellett a friss aszalvány enyhén édes, gyümölcsös illatú, a gyümölcsök pedig nagyjából azonos méretűek, nincsenek rajtuk repedések, nem foltosak vagy sérültek.

Erre is érdemes figyelni

Ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, a bolti késztermékeknél ügyeljünk arra, hogy nagyon sok készítmény tartalmaz hozzáadott cukrot és tartósítószert – ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor mindig alaposan olvassuk át az összetevőlistát a csomagoláson. 
Arra is figyeljünk, hogy az aszalt gyümölcs nem egyenlő a kandírozott gyümölccsel, ez utóbbi esetben az aszalványt cukorsziruppal telítik. 

Ha te is szeretnél egy mennyeien finom gyümölcskenyeret sütni az ünnepre, akkor már mutatjuk is, hogyan készül!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.