Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Íme egy tökéletes párosítás: diós karajszeletek balzsamos céklasalátával

Ha egy mutatós és mennyeien finom fogásra vágysz, akkor készíts diós karajszeleteket, és kínálj a hús mellé balzsamos céklasalátát. A roppanós, diós bundától a hús egészen különleges lesz, amihez remekül illik a fűszeres cékla.

Bár a rántott húst sült burgonyával vagy krumplipürével fogyasztjuk a leggyakrabban, kipróbálhatunk más, izgalmas köretet is mellé: ilyen lehet például a Vidék íze magazin remek étele, a balzsamos céklasaláta. Ha pedig a karajszeletet is szeretnéd egy kicsit másképpen elkészíteni, akkor mielőtt kirántod a húst, keverj darált diót a zsemlemorzsához. 

Diós karajszeletek balzsamos céklasalátával
Diós karajszeletek balzsamos céklasalátával: ki tud ellenállni ennek a finom fogásnak? 
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a diós karajszelet!

Elkészítési idő: 40 perc 

1 adag: 390 kcal 

Hozzávalók: 

  • 20 dkg dió 
  • 10 dkg zsemlemorzsa 
  • 8 szelet vékony, csont nélküli sertéskaraj 
  • só 
  • bors 
  • liszt 
  • 3 tojás 
  • zsiradék a sütéshez 

Elkészítés: 

  1. Ledaráljuk a diót, összekeverjük 10 dkg morzsával. A húst sózzuk, borsozzuk (nem kell kiklopfolni). 
  2. A szeleteket egyesével megforgatjuk lisztben, utána felvert tojásban, és végül a diós morzsában. 
  3. Bő, forró zsiradékban ropogós pirosra sütjük.  

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje a balzsamos céklasalátához!

Elkészítési idő:  15 perc 

1 adag: 90 kcal 

Hozzávalók: 

  • 20 dkg friss cékla 
  • só 
  • bors 
  • cukor 
  •  1-2 evőkanál olívaolaj 
  • balzsamecetkrém
  • 1 nagy marék zöld saláta 

Elkészítés:  

  1. Meghámozzuk a céklát, és uborkaszeletelővel nagyon vékonyra vágjuk. Keverőtálba rakjuk. 
  2. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pici cukorral, összekeverjük az olívaolajjal és a balzsamecetkrémmel. 
  3. Közvetlenül tálalás előtt beleforgatunk egy kevés zöld levélsalátát is. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.