Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba  recept
Mákos guba
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Alapételek

Egészséges, mennyei és tápláló: joghurtos sültcékla-saláta, diós camembert sajttal

Ha egy igazán könnyed, egészséges és mennyei ételre vágysz, akkor készíts joghurtos sültcékla-salátát, és kínálj mellé grillezett, diós camembert sajtot. Ez a különleges fogás egy könnyed főételként, ebédre vagy vacsorára is megállja a helyét, sőt, az ünnepi menübe is bátran beillesztheted.

A sült cékla jellegzetes íze tökéletes harmóniában van a fűszeres joghurtos öntettel, a grillezett, lágy camembert sajttal, valamint a ropogós, pirított dióval. Amennyiben kedvet kapál a Vidék íze magazin kiváló ételének elkészítéséhez, akkor már mutatjuk is a receptet!

joghurtos sültcékla-saláta, grillezett, diós camembert sajttal
Az ünnepi asztalra is tökéletes fogás: joghurtos sültcékla-saláta, grillezett, diós camembert sajttal
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a joghurtos sültcékla-saláta, grillezett, diós camembert sajttal!

Elkészítési idő: 20 perc 

Sütés: 50 perc  

Hozzávalók: 

  • 60 dkg nem túl nagy céklagumó 
  • fél-fél sárga, zöld és piros kaliforniai paprika 
  • 4 dl görög joghurt 
  • fél citrom leve  
  • só 
  • bors 
  • 1 kávéskanál fehér balzsamecet  
  • 1 teáskanál cukor (vagy több, ízlés szerint) 
  • 4 camembert sajt  
  • 2 marék durvára darált dió  
  • zsiradék 
  • fél csomag salátakeverék 

Elkészítés:

  1. Egyesével alufóliába csomagoljuk a gondosan megmosott céklát. 170 fokos sütőben 50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kicsomagoljuk, meghámozzuk, csíkokra vágjuk. 
  2. A paprikák csutkáját kiszedjük, húsukat szintén felcsíkozzuk. 
  3. Egy keverőtálba öntjük a görög joghurtot, hozzáadjuk a citrom levét, ízesítjük sóval, borssal, balzsamecettel, cukorral. Beleforgatjuk a felcsíkozott céklát és paprikát.  
  4. A camembert sajtot vízbe mártjuk, megforgatjuk a durvára darált dióban. Egy serpenyőben, kevés zsiradékon mindkét oldalukat pár perc alatt megsütjük. 
  5. Minden tányérra teszünk egy-egy adag joghurtos céklát, mellé egy nagy marék salátakeveréket, valamint egy-egy sült camembert sajtot. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.