Ha egy igazán könnyed, egészséges és mennyei ételre vágysz, akkor készíts joghurtos sültcékla-salátát, és kínálj mellé grillezett, diós camembert sajtot. Ez a különleges fogás egy könnyed főételként, ebédre vagy vacsorára is megállja a helyét, sőt, az ünnepi menübe is bátran beillesztheted.
A sült cékla jellegzetes íze tökéletes harmóniában van a fűszeres joghurtos öntettel, a grillezett, lágy camembert sajttal, valamint a ropogós, pirított dióval. Amennyiben kedvet kapál a Vidék íze magazin kiváló ételének elkészítéséhez, akkor már mutatjuk is a receptet!
Így készül a joghurtos sültcékla-saláta, grillezett, diós camembert sajttal!
Egyesével alufóliába csomagoljuk a gondosan megmosott céklát. 170 fokos sütőben 50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kicsomagoljuk, meghámozzuk, csíkokra vágjuk.
A paprikák csutkáját kiszedjük, húsukat szintén felcsíkozzuk.
Egy keverőtálba öntjük a görög joghurtot, hozzáadjuk a citrom levét, ízesítjük sóval, borssal, balzsamecettel, cukorral. Beleforgatjuk a felcsíkozott céklát és paprikát.
A camembert sajtot vízbe mártjuk, megforgatjuk a durvára darált dióban. Egy serpenyőben, kevés zsiradékon mindkét oldalukat pár perc alatt megsütjük.
Minden tányérra teszünk egy-egy adag joghurtos céklát, mellé egy nagy marék salátakeveréket, valamint egy-egy sült camembert sajtot.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.