Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Alapételek

Egészséges, mennyei és tápláló: joghurtos sültcékla-saláta, diós camembert sajttal

Ha egy igazán könnyed, egészséges és mennyei ételre vágysz, akkor készíts joghurtos sültcékla-salátát, és kínálj mellé grillezett, diós camembert sajtot. Ez a különleges fogás egy könnyed főételként, ebédre vagy vacsorára is megállja a helyét, sőt, az ünnepi menübe is bátran beillesztheted.

A sült cékla jellegzetes íze tökéletes harmóniában van a fűszeres joghurtos öntettel, a grillezett, lágy camembert sajttal, valamint a ropogós, pirított dióval. Amennyiben kedvet kapál a Vidék íze magazin kiváló ételének elkészítéséhez, akkor már mutatjuk is a receptet!

joghurtos sültcékla-saláta, grillezett, diós camembert sajttal
Az ünnepi asztalra is tökéletes fogás: joghurtos sültcékla-saláta, grillezett, diós camembert sajttal
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a joghurtos sültcékla-saláta, grillezett, diós camembert sajttal!

Elkészítési idő: 20 perc 

Sütés: 50 perc  

Hozzávalók: 

  • 60 dkg nem túl nagy céklagumó 
  • fél-fél sárga, zöld és piros kaliforniai paprika 
  • 4 dl görög joghurt 
  • fél citrom leve  
  • só 
  • bors 
  • 1 kávéskanál fehér balzsamecet  
  • 1 teáskanál cukor (vagy több, ízlés szerint) 
  • 4 camembert sajt  
  • 2 marék durvára darált dió  
  • zsiradék 
  • fél csomag salátakeverék 

Elkészítés:

  1. Egyesével alufóliába csomagoljuk a gondosan megmosott céklát. 170 fokos sütőben 50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kicsomagoljuk, meghámozzuk, csíkokra vágjuk. 
  2. A paprikák csutkáját kiszedjük, húsukat szintén felcsíkozzuk. 
  3. Egy keverőtálba öntjük a görög joghurtot, hozzáadjuk a citrom levét, ízesítjük sóval, borssal, balzsamecettel, cukorral. Beleforgatjuk a felcsíkozott céklát és paprikát.  
  4. A camembert sajtot vízbe mártjuk, megforgatjuk a durvára darált dióban. Egy serpenyőben, kevés zsiradékon mindkét oldalukat pár perc alatt megsütjük. 
  5. Minden tányérra teszünk egy-egy adag joghurtos céklát, mellé egy nagy marék salátakeveréket, valamint egy-egy sült camembert sajtot. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.