Történelmi feljegyzések, utalások szerint Olaszországban, Rómában készítették az első kaszinótojást. Hosszú ideig előételként tálalták, de a XIV. századtól megjelent a klasszikus svédasztalon és a mai napig a hidegtálak elengedhetetlen eleme.
"Ahány ház, annyi szokás”, tartja a mondás, és ez természetesen igaz a kaszinótojás receptjére is. Az előkészítés folyamata mindenhol megegyezik: a tojásokat keményre főzik, majd hosszában félbe vágják, a sárgáját eltávolítják. A töltelékbe kerül pépesítve a tojás sárgája, majd következnek az összetevők. A mustár, majonéz és petrezselyem mellett az alapvető fűszerek – só, bors, egy kevés cukor, szinte minden országban a kaszinótojás töltelékének részét képezi. Hogy ezen kívül milyen fűszerekkel ízesítjük, annak igazából csak a képzeletünk– és az ízlésünk szabhat határt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.