Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Alapételek

Az 5 legjobb kaszinótojás, amit az ünnepekre el kell készítened

Ha hidegtállal várod a vendégeket, a kaszinótojás kihagyhatatlan az ünnepi kínálatból. Egyszerű elkészíteni, nem kell hozzá profi szakácsnak lenni. Próbáld ki a mi kedvenc receptjeinket!

Történelmi feljegyzések, utalások szerint Olaszországban, Rómában készítették az első kaszinótojást. Hosszú ideig előételként tálalták, de a XIV. századtól megjelent a klasszikus svédasztalon és a mai napig a hidegtálak elengedhetetlen eleme.

"Ahány ház, annyi szokás”, tartja a mondás, és ez természetesen igaz a kaszinótojás receptjére is. Az előkészítés folyamata mindenhol megegyezik: a tojásokat keményre főzik, majd hosszában félbe vágják, a sárgáját eltávolítják. A töltelékbe kerül pépesítve a tojás sárgája, majd következnek az összetevők. A mustár, majonéz és petrezselyem mellett az alapvető fűszerek – só, bors, egy kevés cukor, szinte minden országban a kaszinótojás töltelékének részét képezi. Hogy ezen kívül milyen fűszerekkel ízesítjük, annak igazából csak a képzeletünk– és az ízlésünk szabhat határt.

Mutatjuk a mi kedvenc kaszinótojás receptjeinket, íme:

KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTÁVAL>>>

Kaszinótojás franciasalátával / Fotó: MME
Kaszinótojás franciasalátával / Fotó: MME

ASZPIKOS KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTÁVAL>>>

Aszpikos kaszinótojás franciasalátával / Fotó: MME
Aszpikos kaszinótojás franciasalátával / Fotó: MME

KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTA TALPON (HIDEGTÁL)>>>

Kaszinótojás franciasaláta talpon / Fotó: MME
Kaszinótojás franciasaláta talpon / Fotó: MME

KASZINÓTOJÁS FRANCIASALÁTA ÁGYON>>>

Kaszinótojás franciasaláta ágyon / Fotó: MME
Kaszinótojás franciasaláta ágyon / Fotó: MME

CSIRKEMÁJAS KASZINÓTOJÁS>>>

Csirkemájas kaszinótojás / Fotó: MME
Csirkemájas kaszinótojás / Fotó: MME
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.