Munka után meleg vacsorával megajándékozni a nagyérdeműt, úgyis, mint a családot, sokszor még nekem is teher, pedig a főzés számomra a legtöbb esetben kreatív relaxációs időtöltés vagy jófajta, lélekemelő munka.
Ritka, hogy egy étel többször is megforduljon az asztalunkon, mert folyamatosan új recepteken kikísérletezek, de ez a nagyon ízes paradicsomos zöldbab annyira telitalálat a gyerekeknél, hogy hetente kötelességem elkészíteni.
Amikor Franciaországban bébiszitterkedtem, örömmel tapasztaltam, hogy a gyerekek rengeteg zöldséget kapnak, 5 étkezésből 4-hez, biztosan járt valami szezonális finomság. A saláta mindegyik közös családi vacsora alkalmával az asztal közepén várta a kis gyerekmancsokat, hogy kedvükre belemarkoljanak és, mint a nyuszik elrágcsálják. Ezt a jó szokást hamar átvettem tőlük.
A saláta mellett a zöldbab is visszatérő és kedvelt zöldség volt, főként húsokhoz tálalták, de néha csak fokhagymás olvasztott vajjal locsolták meg, és uzsonnára is ezt ették a kicsik. Magas fehérje- és rosttartalma jótékony hatással van a szervezetünkre.
"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.