Káposztás tészta egyszerűen
Dödölle - az eredeti recept
Farsangi szalagos fánk
Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba
Babgulyás
Klasszikus grízgaluska leves
Vadas marha
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos
Bébipapi

Roppanós zöldbab, ahogy a gyerekek szeretik!

Roppanós zöldbab szardellás-paradicsomraguval
Nem csak a lányaim, de a férjem is odáig van a tésztaételekért (szerintem mindannyian látens olaszok), én azonban igyekszem néha kicsit csalni, és egészségi, illetve hiúsági okokból az eredetileg tésztával készült ételeket diétásabb verzióban újragondolni. Így született ez a recept is! Új tippek bloggerünktől!

Munka után meleg vacsorával megajándékozni a nagyérdeműt, úgyis, mint a családot, sokszor még nekem is teher, pedig a főzés számomra a legtöbb esetben kreatív relaxációs időtöltés vagy jófajta, lélekemelő munka.

Babiczky-Pfliegel Dóra, a Mindmegette.hu bloggere olyan ételeket kreál, amiket a gyerekek és a felnőttek is szívesen fogyasztanak
Babiczky-Pfliegel Dóra, a Mindmegette.hu bloggere olyan ételeket kreál, amiket a gyerekek és a felnőttek is szívesen fogyasztanak
Főzni gyerekeknek...

Ritka, hogy egy étel többször is megforduljon az asztalunkon, mert folyamatosan új recepteken kikísérletezek, de ez a nagyon ízes paradicsomos zöldbab annyira telitalálat a gyerekeknél, hogy hetente kötelességem elkészíteni.

Dóri csak kiváló alapanyagokból készíti a gyerekei ételeit. A kicsik ma már mindenféle zöldséget szívesen megesznek.
Dóri csak kiváló alapanyagokból készíti a gyerekei ételeit. A kicsik ma már mindenféle zöldséget szívesen megesznek.
Fogyasszunk zöldséget napi 4-szer

Amikor Franciaországban bébiszitterkedtem, örömmel tapasztaltam, hogy a gyerekek rengeteg zöldséget kapnak, 5 étkezésből 4-hez, biztosan járt valami szezonális finomság. A saláta mindegyik közös családi vacsora alkalmával az asztal közepén várta a kis gyerekmancsokat, hogy kedvükre belemarkoljanak és, mint a nyuszik elrágcsálják. Ezt a jó szokást hamar átvettem tőlük.

Zöldbabot mindenkinek!

A saláta mellett a zöldbab is visszatérő és kedvelt zöldség volt, főként húsokhoz tálalták, de néha csak fokhagymás olvasztott vajjal locsolták meg, és uzsonnára is ezt ették a kicsik. Magas fehérje- és rosttartalma jótékony hatással van a szervezetünkre.

"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.

Itt olvashatsz tovább bloggerünkről >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.