Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Babgulyás
Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Farsangi szalagos fánk
Csupacsokis brownie
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus grízgaluska leves
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Borok

Kadarka, kékfrankos, rosé - tökéletes borok a húsvéti menühöz

A húsvét a családi összejövetelek, nagy beszélgetések, finom ételek és jó borok ünnepe is. Idén a koronavírusos-járvány miatt elmarad a vendégvárás, de ez nem jelenti még azt, hogy otthon nem készíthetünk finom ételeket, desszerteket és nem fogyaszthatunk ezekhez illő borokat.

A koronavírusos-járványt a borászatok is megérzik. Bezártak a vendéglátóhelyek, borbárok, szünetelnek a borkóstolók, bortúrák. Finom borokhoz azonban így is hozzájuthatunk. Az egri Tóth Ferenc Pincészet például több különleges csomagot is összeállított a borkedvelőknek tavaszra, húsvétra. A borokat online lehet megrendelni, ingyenes kiszállítás mellett.

A pincészet húsvéti csomagja hat különleges bort tartalmaz. Egy palack 2019-es Leánykát, amelyben hazai és trópusi gyümölcsök sora villan fel a maga diszkrét módján. Ez a bor tökéletes választás tésztához, halakhoz és szárnyasokhoz. Például ha valaki a szárnyast kedveli és pulykasonkát vesz húsvétra, akkor elkészítheti az alábbi tésztát is a bor mellé.

Egy tavalyi évjáratú Egri Csillagot, amelyben a jó érettségre és a fahordós érlelésre utaló törökmézes aromák váltják egymást kis vaníliáscukros finomsággal. A Csillag szintén jól passzol halételekhez, szárnyasokhoz, gyümölcsös sültekhez, salátákhoz.

A család rozé kedvelői egy málnás-pillecukor illatú, ízben cseresznyés, málnás, hosszú, gyümölcsös utóízű 2019-es Kékfrankos Rozét és egy meggyes pitére emlékeztető zamatokkal rendelkező 2019-es Kadarka Sillert kóstolhatnak meg. Utóbbi egy igazi húsvéti bor, hiszen remek ízpárosítás a házi sonkához, de kitünően passzol paprikás és lecsós ételekhez, valamint füstölt lazachoz, lazac tatárhoz.

Itt még több sonkás receptet találsz húsvétra! >>>

A vörösborosok pedig két igazi különlegességet találnak a húsvéti csomagban. Egy Kékfrankos 2017-et, amely egy tartalmas közepesen testes bor, szép gyümölcsösséggel. Remek választás
marha szelet, halpaprikás, ponty, malachús mellé. Míg a másik egy Kadarka 2017-es, amely látszólag könnyű hatású, de mégis van benne egy erőteljes, férfias törkölyös jelleg, már-már mazsolába hajlóan, azonban annak édessége nélkül. Ez a bor nagyon jól kihozza a könnyebb paprikás ételek ízét.

FELFALTUK EGERT! EZEKHEZ AZ ÜNNEPI ÉTELEKHEZ A LEGJOBB A BIKAVÉR >>>

BIKAVÉR: AZ EGRI BORVIDÉK MÚLTJA ÉS JÖVŐJE >>>

EGRI CSILLAG: MÉLTÓ PÁRJA A BIKAVÉRNEK >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.