Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Desszert

Apukák, figyelem! Elronthatatlan és gyors süticsoda Anyák napjára - lépésről lépésre!

Eperlekváros szívecskés pite anyák napjára - lépésről lépésre
Anyák napján, születés- és névnapokon vagy más jeles alkalmakkor is kifejezheted a szeretetedet ezzel a szívecskés pitetortával, aminek egyszerűsített változatát - akár a gyerkőcök hathatós közreműködésével is - villámgyorsan elkészítheted!
Hozzávalók

22,5 dkg liszt + a nyújtáshoz
1 tk sütőpor
5 dkg folyékony méz
5 dkg cukor
2 db tojássárgája + a kenéshez
1 db tojás
15 dkg hideg vaj + a formához
1 kis üveg piros dzsem

1. A kimért lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a deszkára öntjük, és a közepébe mélyedést vájunk. Beleöntjük a mézet, és hozzáadjuk a cukrot, a 2 db tojássárgáját, valamint az egész tojást. A hideg vajat a liszthalom szélére forgácsoljuk, majd az egészet gyorsan összegyúrjuk. Ezután a tésztát cipóvá formázzuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 30 percet. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. A tésztát két egyforma részre osztjuk, és a lisztezett deszkán mindkettőt kör alakú lappá nyújtjuk. (A lapok valamivel nagyobbak legyenek, mint a piteforma.) Az egyik lappal kibéleljük a kivajazott formát úgy, hogy pereme is legyen.

3. A dzsemet a formába öntjük, és egy evőkanál domború felével vagy spatulával egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.

4. A másik lapból süteményszaggatóval kisebb-nagyobb szíveket vágunk ki, és a kilyuggatott lapot óvatosan a lekvárrétegre terítjük. Körben a széleket sodrófával a peremhez nyomkodjuk, majd a túllógó részeket levágjuk.

5. A pitetortát ecset segítségével megkenjük 1 db elkevert tojássárgájával, és az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 45 perc alatt. A sütőből kivéve teljesen kihűtjük, majd cikkekre vágjuk.

EXTRA TIPPEK:

- Még egyszerűbb, ha konyhakészre nyújtott, sütőpapírra feltekert friss linzertésztából készíted.
- Dzsem helyett pl. baracklekvárt, mákos, túrós vagy gyümölcsös tölteléket kenhetsz a tésztára.
- Süsd meg a kiszaggatott szíveket is! Ezeket bevonhatod cukormázzal, feliratozhatod dekortollal vagy más módon díszítheted, és pl. pohárdesszertek, fagylaltkelyhek dekorálására használhatod.

GYEREKEK IS ELKEZDHETIK: POFONEGYSZERŰ SÜTICSODÁK ANYÁK NAPJÁRA - VÁLOGATÁS >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.