Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Desszert

Apukák, figyelem! Elronthatatlan és gyors süticsoda Anyák napjára - lépésről lépésre!

Eperlekváros szívecskés pite anyák napjára - lépésről lépésre
Anyák napján, születés- és névnapokon vagy más jeles alkalmakkor is kifejezheted a szeretetedet ezzel a szívecskés pitetortával, aminek egyszerűsített változatát - akár a gyerkőcök hathatós közreműködésével is - villámgyorsan elkészítheted!
Hozzávalók

22,5 dkg liszt + a nyújtáshoz
1 tk sütőpor
5 dkg folyékony méz
5 dkg cukor
2 db tojássárgája + a kenéshez
1 db tojás
15 dkg hideg vaj + a formához
1 kis üveg piros dzsem

1. A kimért lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a deszkára öntjük, és a közepébe mélyedést vájunk. Beleöntjük a mézet, és hozzáadjuk a cukrot, a 2 db tojássárgáját, valamint az egész tojást. A hideg vajat a liszthalom szélére forgácsoljuk, majd az egészet gyorsan összegyúrjuk. Ezután a tésztát cipóvá formázzuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 30 percet. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. A tésztát két egyforma részre osztjuk, és a lisztezett deszkán mindkettőt kör alakú lappá nyújtjuk. (A lapok valamivel nagyobbak legyenek, mint a piteforma.) Az egyik lappal kibéleljük a kivajazott formát úgy, hogy pereme is legyen.

3. A dzsemet a formába öntjük, és egy evőkanál domború felével vagy spatulával egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.

4. A másik lapból süteményszaggatóval kisebb-nagyobb szíveket vágunk ki, és a kilyuggatott lapot óvatosan a lekvárrétegre terítjük. Körben a széleket sodrófával a peremhez nyomkodjuk, majd a túllógó részeket levágjuk.

5. A pitetortát ecset segítségével megkenjük 1 db elkevert tojássárgájával, és az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 45 perc alatt. A sütőből kivéve teljesen kihűtjük, majd cikkekre vágjuk.

EXTRA TIPPEK:

- Még egyszerűbb, ha konyhakészre nyújtott, sütőpapírra feltekert friss linzertésztából készíted.
- Dzsem helyett pl. baracklekvárt, mákos, túrós vagy gyümölcsös tölteléket kenhetsz a tésztára.
- Süsd meg a kiszaggatott szíveket is! Ezeket bevonhatod cukormázzal, feliratozhatod dekortollal vagy más módon díszítheted, és pl. pohárdesszertek, fagylaltkelyhek dekorálására használhatod.

GYEREKEK IS ELKEZDHETIK: POFONEGYSZERŰ SÜTICSODÁK ANYÁK NAPJÁRA - VÁLOGATÁS >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.