Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Desszert

Apukák, figyelem! Elronthatatlan és gyors süticsoda Anyák napjára - lépésről lépésre!

Eperlekváros szívecskés pite anyák napjára - lépésről lépésre
Anyák napján, születés- és névnapokon vagy más jeles alkalmakkor is kifejezheted a szeretetedet ezzel a szívecskés pitetortával, aminek egyszerűsített változatát - akár a gyerkőcök hathatós közreműködésével is - villámgyorsan elkészítheted!
Hozzávalók

22,5 dkg liszt + a nyújtáshoz
1 tk sütőpor
5 dkg folyékony méz
5 dkg cukor
2 db tojássárgája + a kenéshez
1 db tojás
15 dkg hideg vaj + a formához
1 kis üveg piros dzsem

1. A kimért lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a deszkára öntjük, és a közepébe mélyedést vájunk. Beleöntjük a mézet, és hozzáadjuk a cukrot, a 2 db tojássárgáját, valamint az egész tojást. A hideg vajat a liszthalom szélére forgácsoljuk, majd az egészet gyorsan összegyúrjuk. Ezután a tésztát cipóvá formázzuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 30 percet. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. A tésztát két egyforma részre osztjuk, és a lisztezett deszkán mindkettőt kör alakú lappá nyújtjuk. (A lapok valamivel nagyobbak legyenek, mint a piteforma.) Az egyik lappal kibéleljük a kivajazott formát úgy, hogy pereme is legyen.

3. A dzsemet a formába öntjük, és egy evőkanál domború felével vagy spatulával egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.

4. A másik lapból süteményszaggatóval kisebb-nagyobb szíveket vágunk ki, és a kilyuggatott lapot óvatosan a lekvárrétegre terítjük. Körben a széleket sodrófával a peremhez nyomkodjuk, majd a túllógó részeket levágjuk.

5. A pitetortát ecset segítségével megkenjük 1 db elkevert tojássárgájával, és az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 45 perc alatt. A sütőből kivéve teljesen kihűtjük, majd cikkekre vágjuk.

EXTRA TIPPEK:

- Még egyszerűbb, ha konyhakészre nyújtott, sütőpapírra feltekert friss linzertésztából készíted.
- Dzsem helyett pl. baracklekvárt, mákos, túrós vagy gyümölcsös tölteléket kenhetsz a tésztára.
- Süsd meg a kiszaggatott szíveket is! Ezeket bevonhatod cukormázzal, feliratozhatod dekortollal vagy más módon díszítheted, és pl. pohárdesszertek, fagylaltkelyhek dekorálására használhatod.

GYEREKEK IS ELKEZDHETIK: POFONEGYSZERŰ SÜTICSODÁK ANYÁK NAPJÁRA - VÁLOGATÁS >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.