Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Desszert

Kandírozott narancshéj, narancsos tiramisu és palacsinta: mennyei édességek kedvenc citrusfélénkből

A téli szezon egyik kedvelt gyümölcse, az ízletes, illatos és egészséges narancs. A narancsot gyakorta tesszük salátákba, használjuk fel lekvárokhoz, facsarjuk ki a levét, ellenben desszerteket viszonylag ritkán szoktunk vele készíteni.

A narancs héját előszeretettel használja a gasztronómia. Nem véletlen, hisz csodálatos illóolajokban gazdag. Azonban arra minden esetben ügyeljünk, hogy - ha a vaníliasodóba vagy a kedvenc kekszünk tésztájába, a kuglófunkba készülünk narancshéjat reszelni - kizárólag kezeletlen narancsot használjunk, s ne reszeljük bele a héj alatt található fehér részt. A kezelt héj sajnos telis-tele van kemikáliákkal, s a héj alatti fehér rész pedig rendkívül keserű. Ugyanezek a szabályok érvényesek, ha bármilyen más, a narancs héját is feldolgozó finomságot készülünk alkotni.

A narancsos édességek közül az egyik nagy kedvenc a kandírozott narancshéj, amely önmagában is finom, de akkor az igazi, ha félig vagy egészen meg van mártva étcsokoládéban. Nagyon jó kiegészítése a délutáni kávézásnak, teázásnak, de akár torták, sütemények dekorálására is használható.

A narancs húsa jól felhasználható különféle pohárkrémekben. A narancsos tiramisu és a narancsos charlotte mellett számtalan változatot kitalálhatunk a különböző krémek, tészták, kiegészítők és a narancs összeboronálására.

Nagyon jó megoldást jelent, ha a narancsból különféle zseléket készítünk, amikkel pohárkrémeket rétegezhetünk, de ez a narancszselé kerülhet különféle tortákba, illetve nagyobb tepsi tésztát, tortát is bevonhatunk vele.

A narancsléből, narancsból nem csak zselé, hanem illatos, ízletes, izgalmas gyümölcsragu is készülhet. A narancs mellett tehetünk bele más citrusfélét is, vagy akár mangóval, ananásszal, datolyaszilvával is gazdagíthatjuk. Fűszerezéshez egy kevés vanília és egy pici szegfűszeg, csillagánizs pont elegendő. Az elkészült ragut ezután kínálhatjuk rizskoch, piskótatekercs, tejes pite, sajttorta, túrótorta vagy bármilyen más, önmagában kissé fújtós sütemény mellé, illetve egy kevés alkohol bevonásával a klasszikus francia palacsintát, a Crépes Suzette-t is elkészíthetjük.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.