A kandírozott narancshéj elkészítése időigényes, de nagyon hálás feladat, hiszen sokoldalúan felhasználhatjuk: márthatjuk csokoládéba, kínálhatjuk koktél mellé, desszertekhez, vagy akár sütikhez is adhatjuk.
Használjunk bio narancsot! A távoli vidékről érkező gyümölcs a szállítás során megromlana, ha leszedés után nem végeznének rajtuk felületkezelést és nem kapnának kiszáradást gátló védőréteget. A külső felületkezelés engedélyezett gombaölő hatású növényvédő-szerek (például a gombaölő hatású ortofenilfenol, imazilil, tiabendazol, stb.) felhasználásával és viaszbevonással történik, de előfordul, hogy növényvédő-szer nélkül, csak viaszréteggel vonják be a gyümölcsöt. Mivel a narancs héját fogjuk fogyasztani, csak a bio narancs jöhet szóba, ahol a címke egyértelműen mutatja, hogy gombaölő-szerrel biztosan nem kezelt a termék.
Blansírozzuk, hogy ne maradjon keserű! Mivel a narancs héja természetesen keserű, a héjat érdemes háromszor 30 másodpercre forró vízbe meríteni. Időigényes, de szükséges lépés!
Pároljuk szirupban! A héjakat szirupban addig kell párolni, amíg a héj enyhén áttetsző és fényes nem lesz. Ez a fényes felület az, amibe szinte beleragad a cukor.
Hagyjunk időt a száradásra! A szirupba párolt héjat tegyük egy rácsra és hagyjuk száradni legalább 6 órán keresztül.
Elkészítése:
A kandírozott narancshéj légmentesen záródó edényben szobahőmérsékleten legfeljebb 1 hétig, hűtőszekrényben akár 1 hónapig is eláll. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, érdemes hűtőtasakba a fagyasztóba tenni, ahol akár 3 hónapig is eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.