A fiatal salgótarjáni mestercukrász 2015-ben a pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltortájával, idén pedig az Őrség Zöld Aranya elnevezésű kreációjával nyerte meg a versenyt.
Elmondása szerint mindene a cukrászat. Az alapokat tizenéves korában a Pesti Barnabás Élelmiszer-ipari Szakképző Iskolában sajátította el, majd Franciaországban és Olaszországban tökéletesítette a tudását: a franciáknál a sütemények és desszertek, az olaszoknál a fagylaltok készítésének titkait leste el. Három éve dolgozott a szakmában, amikor megnyitották meg családi vállalkozásban a G&D Kézműves Cukrászat és Pékséget Salgótarjánban.
Az üzlet nevében a "G" Gellértet, a "D" pedig Dánielt jelenti, aki pékmesterként ugyanolyan szenvedéllyel műveli a szakmáját, mint testvére a cukrászatot. Ha csak tehetik, elutaznak 2-3 hetekre, hogy neves mesterek mellett sztázsoljanak. (A sztázsolás ellenszolgáltatás nélkül, a tanulási lehetőség fejében végzett munkát jelent.) Dániel ilyen alkalmakkor sem válik meg féltett vadkovászától, magával viszi a hátizsákjában!
Szakmaszeretetüket jellemzi, hogy még az autójukat is eladták, csak hogy új keverő- és dagasztógépet vehessenek az árából.
Mindketten elsődleges fontosságúnak tartják a minőségi alapanyagokat, és nem árulnak másnapos terméket. Dániel hosszú távú terveiben szerepel, hogy a saját földjükön aratott búzából és rozsból őröljenek lisztet a pékségnek, Gellért pedig megállapodott egy mátranováki gazdasággal, hogy tartsanak Jersey fajtájú teheneket, mert ezek 6% zsírtartalmú tejet adnak. Az Őrség zöld aranyával készülő tortához is személyesen kutatta fel a tökmagolajat, ami egyébként Dánielt is új receptekre inspirálja.
Idén tavasszal az egri Junior Expón megismerkedtek Harmati Lászlóval, a Hotel Eger & Park igazgatójával, aki felkínálta nekik a lehetőséget, hogy nyissanak üzletet a szállodában. Az elhatározást tett követte, és egriek nagy örömére mindennap frissen érkeznek a sütik Salgótarjánból az új Szó ami Szó cukrászda desszertpultjába.
Az etalon Ország Torták mellett keresett Gellért idei 2. helyezett tortája, a Zuzorka is (amely hajszál híján maradt le a dobogó legfelső fokáról).
A mester nem pihen a babérjain: az egerszalóki St. Andrea pincészet felkérésére megalkotta azonos nevű borukból a Kedves tortát, a G&D cukrászdát befogadó szállodának pedig megkomponálta a ház tortáját, a zöld alma friss ízvilágára építő Harmatos Virágot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.