Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Desszert

Egy tésztából két réteg - így készíts tökéletes intelligens krémest!

Varázssüti (Magic cake) intelligens krémes
Csiribí-csiribá, hókusz-pókusz-fidibusz! Csak töltsd a tepsibe a masszát, és sütés közben magától két rétegre válik – a felső piskótaszerűen levegős, az alsó pudingra emlékeztetően lágy lesz.
Az okos vagy varázssüti titka

A nem túl forró sütőben a tészta lazán összeforgatott hozzávalói közül a liszt és a tojáshab felemelkedik a piskótaréteghez, a nehezebb alkotórészek pedig lesüllyedve krémes réteget képeznek.

VARÁZSSÜTI RECEPT ITT! >>>
5 aranyszabály, hogy szenzációs legyen a csodasütid

1. Sütőforma
Túl nagy tepsiben vagy tortaformában a rétegek vékonyak lesznek. Használj egy 24 cm-es kerek formát, ha a recept nem ad meg méretet. A szilikonformát nem kell kikenni-kibélelni, és könnyen kiszedhető belőle a sütemény. Ne használj kivehető aljú sütőformát, vagy csomagold alufóliába, mert a tészta nagyon híg és kifolyhat.

2. Tojáshab
Lazán forgasd a tojássárgájás keverékbe habverővel. Nem kell egyenletesen eloszlatni! A formába töltött massza tetejét habkártyával vagy késpengével elegyengetheted.

3. Sütés
A sütőt légkeverés nélkül, lehetőleg alsó és felső fűtéssel melegítsd elő 160 fokra. A sütit addig kell sütni, amíg a piskótaszerű felső rész aranyszínűre sül. Ha túl korán kiveszed a sütőből, akkor a rétegek szétesnek, ha pedig túlsütöd, akkor egybeolvadnak. Takard le a tésztát alufóliával kb. 45 perc múlva, miután a teteje színt kapott, nehogy túlságosan megbarnuljon.

4. Hűtés
A remegős állagú sütit rövid hűlés után a hűtőbe kell tenni legalább 2 órára, hogy fel lehessen szeletelni.

5. Pihentetés
A csodasüti akkor lesz tökéletes, ha a hűtőben pihenteted egy éjszakát vagy legalább néhány órát. Hidd, el megéri ennyit várni!

INTELLIGENS KRÉMES, AZ OKOS SÜTI >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.