A nem túl forró sütőben a tészta lazán összeforgatott hozzávalói közül a liszt és a tojáshab felemelkedik a piskótaréteghez, a nehezebb alkotórészek pedig lesüllyedve krémes réteget képeznek.
1. Sütőforma
Túl nagy tepsiben vagy tortaformában a rétegek vékonyak lesznek. Használj egy 24 cm-es kerek formát, ha a recept nem ad meg méretet. A szilikonformát nem kell kikenni-kibélelni, és könnyen kiszedhető belőle a sütemény. Ne használj kivehető aljú sütőformát, vagy csomagold alufóliába, mert a tészta nagyon híg és kifolyhat.
2. Tojáshab
Lazán forgasd a tojássárgájás keverékbe habverővel. Nem kell egyenletesen eloszlatni! A formába töltött massza tetejét habkártyával vagy késpengével elegyengetheted.
3. Sütés
A sütőt légkeverés nélkül, lehetőleg alsó és felső fűtéssel melegítsd elő 160 fokra. A sütit addig kell sütni, amíg a piskótaszerű felső rész aranyszínűre sül. Ha túl korán kiveszed a sütőből, akkor a rétegek szétesnek, ha pedig túlsütöd, akkor egybeolvadnak. Takard le a tésztát alufóliával kb. 45 perc múlva, miután a teteje színt kapott, nehogy túlságosan megbarnuljon.
4. Hűtés
A remegős állagú sütit rövid hűlés után a hűtőbe kell tenni legalább 2 órára, hogy fel lehessen szeletelni.
5. Pihentetés
A csodasüti akkor lesz tökéletes, ha a hűtőben pihenteted egy éjszakát vagy legalább néhány órát. Hidd, el megéri ennyit várni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.