Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Desszert

Egy tésztából két réteg - így készíts tökéletes intelligens krémest!

Varázssüti (Magic cake) intelligens krémes
Csiribí-csiribá, hókusz-pókusz-fidibusz! Csak töltsd a tepsibe a masszát, és sütés közben magától két rétegre válik – a felső piskótaszerűen levegős, az alsó pudingra emlékeztetően lágy lesz.
Az okos vagy varázssüti titka

A nem túl forró sütőben a tészta lazán összeforgatott hozzávalói közül a liszt és a tojáshab felemelkedik a piskótaréteghez, a nehezebb alkotórészek pedig lesüllyedve krémes réteget képeznek.

VARÁZSSÜTI RECEPT ITT! >>>
5 aranyszabály, hogy szenzációs legyen a csodasütid

1. Sütőforma
Túl nagy tepsiben vagy tortaformában a rétegek vékonyak lesznek. Használj egy 24 cm-es kerek formát, ha a recept nem ad meg méretet. A szilikonformát nem kell kikenni-kibélelni, és könnyen kiszedhető belőle a sütemény. Ne használj kivehető aljú sütőformát, vagy csomagold alufóliába, mert a tészta nagyon híg és kifolyhat.

2. Tojáshab
Lazán forgasd a tojássárgájás keverékbe habverővel. Nem kell egyenletesen eloszlatni! A formába töltött massza tetejét habkártyával vagy késpengével elegyengetheted.

3. Sütés
A sütőt légkeverés nélkül, lehetőleg alsó és felső fűtéssel melegítsd elő 160 fokra. A sütit addig kell sütni, amíg a piskótaszerű felső rész aranyszínűre sül. Ha túl korán kiveszed a sütőből, akkor a rétegek szétesnek, ha pedig túlsütöd, akkor egybeolvadnak. Takard le a tésztát alufóliával kb. 45 perc múlva, miután a teteje színt kapott, nehogy túlságosan megbarnuljon.

4. Hűtés
A remegős állagú sütit rövid hűlés után a hűtőbe kell tenni legalább 2 órára, hogy fel lehessen szeletelni.

5. Pihentetés
A csodasüti akkor lesz tökéletes, ha a hűtőben pihenteted egy éjszakát vagy legalább néhány órát. Hidd, el megéri ennyit várni!

INTELLIGENS KRÉMES, AZ OKOS SÜTI >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.