Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Desszert

Egy tésztából két réteg - így készíts tökéletes intelligens krémest!

Varázssüti (Magic cake) intelligens krémes
Csiribí-csiribá, hókusz-pókusz-fidibusz! Csak töltsd a tepsibe a masszát, és sütés közben magától két rétegre válik – a felső piskótaszerűen levegős, az alsó pudingra emlékeztetően lágy lesz.
Az okos vagy varázssüti titka

A nem túl forró sütőben a tészta lazán összeforgatott hozzávalói közül a liszt és a tojáshab felemelkedik a piskótaréteghez, a nehezebb alkotórészek pedig lesüllyedve krémes réteget képeznek.

VARÁZSSÜTI RECEPT ITT! >>>
5 aranyszabály, hogy szenzációs legyen a csodasütid

1. Sütőforma
Túl nagy tepsiben vagy tortaformában a rétegek vékonyak lesznek. Használj egy 24 cm-es kerek formát, ha a recept nem ad meg méretet. A szilikonformát nem kell kikenni-kibélelni, és könnyen kiszedhető belőle a sütemény. Ne használj kivehető aljú sütőformát, vagy csomagold alufóliába, mert a tészta nagyon híg és kifolyhat.

2. Tojáshab
Lazán forgasd a tojássárgájás keverékbe habverővel. Nem kell egyenletesen eloszlatni! A formába töltött massza tetejét habkártyával vagy késpengével elegyengetheted.

3. Sütés
A sütőt légkeverés nélkül, lehetőleg alsó és felső fűtéssel melegítsd elő 160 fokra. A sütit addig kell sütni, amíg a piskótaszerű felső rész aranyszínűre sül. Ha túl korán kiveszed a sütőből, akkor a rétegek szétesnek, ha pedig túlsütöd, akkor egybeolvadnak. Takard le a tésztát alufóliával kb. 45 perc múlva, miután a teteje színt kapott, nehogy túlságosan megbarnuljon.

4. Hűtés
A remegős állagú sütit rövid hűlés után a hűtőbe kell tenni legalább 2 órára, hogy fel lehessen szeletelni.

5. Pihentetés
A csodasüti akkor lesz tökéletes, ha a hűtőben pihenteted egy éjszakát vagy legalább néhány órát. Hidd, el megéri ennyit várni!

INTELLIGENS KRÉMES, AZ OKOS SÜTI >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.