A méhpempőnek számos jótékony hatása lehet. Betegségek esetén érdemes kiegészítő kezelésként fogyasztani, de nem helyettesítheti az orvosok által előírt gyógymódokat. Milyen panaszok jelentkezésekor érdemes rendszeresen fogyasztanunk? Elmondjuk.
Olyan hatóanyagot tartalmaz, amely elősegítheti a fehérvérsejtek munkáját, így a szervezetünk könnyebben megszabadulhat a káros baktériumoktól. Vírus és gombaölő hatással bír, így felgyorsíthatja a gyógyulást vírusos vagy gombás eredetű betegségek esetében.
Rendszeres fogyasztásával fokozható azoknak a hormonoknak a termelődése, amelyek elősegítik a peteérést és erősítik a méhnyálkahártyát, így megkönnyítve a beágyazódást. Támogatja azoknak a hormonoknak a termelődését, amelyek megfelelővé alakítják a méhnyálkahártyát a beágyazódáshoz. Emellett a benne található nyomelemek, vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, aminosavak mind hozzájárulhatnak a női szervek egészséges működéséhez.
Már a várandósság elejétől érdemes napi rendszerességgel méhpempőt fogyasztani, mert ezzel csökkenthető a vetélés és a koraszülés kockázata, emellett hozzájárulhat a magzat egészséges fejlődéséhez. A baba világra jötte után pedig elősegítheti a tejelválaszást, fokozhatja a tejtermelést.
Jó hatással lehet a tesztoszteronszintre, és a benne található értékes anyagoknak köszönhetően növelheti a hímivarsejtek számát és életképességét. Sokat segíthet a merevedési zavar megszüntetésében, és javíthatja a prosztata működését.
Számos kultúrában a méhpempőt az élet elixírének tartják. Ennek oka, hogy segíti a szervezet újjáépítő funkcióját, ezzel felgyorsíthatja a betegségek utáni felépülést. Magas antioxidáns és sejtmegújító hatásának köszönhetően sokat tehet a sebek gyorsabb gyógyulásáért, az idősebbek egészségi állapotának javulásáért, emellett javíthatja a szervezet anyagcsere folyamatait. Alultápláltság esetén alkalmazható étvágyfokozásra is.
Mivel hozzájárulhat a szervezet megfelelő működéséhez, más gyógynövényekkel együtt alkalmazva megelőzhető a lehangoltság, depresszió, álmatlanság kialakulása, fokozhatja a fizikai aktivitást és a szellemi teljesítőképességet.
Fokozhatja a vérkeringést, melynek köszönhetően csökkenhet az érelmeszesedés és a vérrögök kialakulásának esélye. Vérszegénység esetén is hatékony gyógymód lehet, mivel elősegítheti a vörös vértestek termelődését, és a vérképzésben is fontos szerepe van.
Növeli a szervezetben a gyulladásgátló anyagok termelődését, ezért kiegészítő kezelés formájában képes lehet javítani az ízület reumás eredetű gyulladt állapotát. Csonttörés és csontritkulás esetén is érdemes fogyasztani, emellett a porcok helyreállításához is hozzájárulhat regeneráló hatása révén. Mivel a hormontermelésre is kedvező hatású, a csontritkulás megelőzésében, kezelésében is segíthet.
Meddig őrzi a minőségét?
Tárolása különleges odafigyelést igényel, ellenkező esetben hamar elveszíti bioaktív hatását. Ma már a legmodernebb technikának köszönhetően, a liofilezéssel tartósított méhpempő akár két évig is megőrzi jótékony hatását.
Mi is ez pontosan?
Fehérjét, vitaminokat, ásványi anyagokat, cukrot, zsiradékot, enzimeket és nyomelemeket tartalmazó sárgás, tejszerű anyag, amely a méhek garatmirigyében termelődik. Olyan erős immunvédő hatása van, hogy ez a méhanyák egyetlen tápláléka, de a méhlárvák is ezzel táplálkoznak életük első néhány napjában.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.