Mákos guba
Dubarry-csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Zsemlegombóc
Klasszikus stíriai metélt
Babgulyás
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Vadas marha
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen
Dödölle - az eredeti recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Egészséges

Étkezz gluténmentesen! Új tipp új bloggerünktől!

Hasmenés, székrekedés, puffadás, reflux, visszatérő hasfájás - ezek mind a gluténérzékenység tünetei lehetnek. A betegség sokkal több embert érint, mint ahányan tudnak róla, ezért érdemes minél inkább törekedni az egészséges étrend kialakítására.
Csonka Enikő, a GastroHobbi.blog.hu szerzője, a gluténmentes étkezés követője
Csonka Enikő, a GastroHobbi.blog.hu szerzője, a gluténmentes étkezés követője

Ismét egy gyorsan összedobható receptet hoztam Nektek. Ez az étel is nagyon jól variálható az éppen otthon lévő zöldségek felhasználásával, ne féljetek próbálkozni, mindenki bátran készítse saját ízlésvilága szerint.

Szeretem az ilyen praktikus ételeket: gyorsan összedobálok mindent egy tepsibe, bedobom a sütőbe és amíg sül, van időm a vasalásra, porszívózásra és egyéb ház körüli teendőkre, melyek befejeztével csak feltálalom ezt a remek ebédet vagy vacsorát és bezsebelem az elismeréseket.

Ez a recept is gluténmentes összetevőkből készült, hiszen nekem is voltak az elmúlt években nagyon nehéz napjaim, nagyon sokszor voltam kétségbe esett és tanácstalan, sokszor érzetem a betegség árnyoldalait, de mára azt vallom, hogy a gluténérzékenység egy Életérzés, nem pedig betegség! :)

Itt találod a receptet részletesen >>>

Tudj meg többet bloggerünkről, Enikőről!

"Több, mint egy évtizede szenvedélyem a főzés, és mindemellett imádok enni! Glutén- és laktózérzékenységem miatt speciális diétát tartok és ez az ami inspirálta a blog megszületését, hogy segítségére legyek azoknak, akik a gluténmentes táplálkozás szerint élik az életüket.

Amikor belevágtam a blogírásba két feladatot tűztem ki célul:

1.) Hogy megmutassam, nem kell kétségbeesni, nem kell elkeseredni, lehet - és JÓ - úgy együtt élni ezzel a táplálkozási formával, hogy nem kell feltétlenül furcsábbnál furcsább összetevőkből, "marslakók" számára készült ételeket ennünk.

2.) Az addig megszokott hétköznapi étrendünkbe nagyszerűen beilleszthetőek a gluténmentes ételek, amelyek a család azon tagjainak is hamar kedvenceivé válnak, akiknek nem kell diétáznia, megkönnyítve ezzel a háziasszonyok dolgát.

Mind a mai napig ezen célok vezérelnek, azzal a kiegészítéssel, hogy ezek minél több emberhez eljussanak és segítségükre legyenek a mindennapokban. Remélem, hogy az évek során összegyűjtött és kipróbált, közel háromszáz glutén - és laktózmentes recepttel sikerül mindezt megvalósítanom.

Nekem is voltak az elmúlt években nagyon nehéz napjaim, nagyon sokszor voltam kétségbeesett és tanácstalan, sokszor érzetem a betegség árnyoldalait, de mára azt vallom, hogy a gluténérzékenység egy életérzés, nem pedig betegség!

Jó sütést, főzést és finom ételeket kívánok!

Csonka Enikő alias GastroHobbi"

Enikő blogját itt olvashatod! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.