Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Egészséges

Meglepő tény: a fagyasztott zöldség vitamindúsabb!

Egy brit kutatóintézet megállapította, hogy a fagyasztott zöldségek több tápanyagot tartalmaznak, mint a szupermarketekben frissként árultak.

A zöldségek leszedésétől akár két hét is eltelhet, míg a vásárlók kosaraiba kerülnek a nagy élelmiszer-áruházakban, ennek következtében pedig akár tápanyagtartalmuk 45 százalékát is elveszíthetik – állítják brit kutatók. A vásárlók 80 százaléka úgy véli, a szupermarketekben kapható zöldségek nem idősebbek négynaposnál, pedig akár kilencnaposak is lehetnek, mire az üzletekbe kerülnek, és több napig tartjuk otthon is őket, mire a fazékba kerülnek.


A vitamin- és tápanyagveszteséget vizsgáló kutatást a brit Élelmiszerkutató Intézet végezte a fagyasztott élelmiszereket forgalmazó Birds Eye cég megbízásából. A sheffieldi Hallam Egyetem Élelmiszerfejlesztési Központjának korábbi kutatásából szintén az derül ki, hogy a fagyasztott zöldségek nem rosszabbak a frissebbeknél.
A Brit Fagyasztott Élelmiszer Társaság egyik szóvivője szerint: „A gyors és szervezett leszedés utáni fagyasztást biztosító technika minimalizálja a tápanyagveszteséget. Ezzel szemben a friss élelmiszer akár egy hónapot is tölthet a termelő-nagykereskedő-kiskereskedő láncolatban, mire eljut a fogyasztóhoz."

(Forrás: Élelmiszer.hu)

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.