Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Érdekességek

Ezért az almáért vannak most megőrülve a magyarok, nagyon lédús, zamatos és ropogós

Fresh,Cut,Ambrosia,Apples,On,A,Wood,Block,Cutting,Board
Fotó: msheldrake / © Shutterstock
Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs, ami az év minden szakában megtalálható a boltokban. Finom tízóraira vagy uzsonnára, kiváló gyümölcslevesbe, passzol sült húsok mellé, és természetesen mennyei sütemények is készíthetők almából. Sok fajtája ismert és kedvelt, ám az utóbbi időben egy különleges fajta lett a keresett.

Jonatán, Idared, Golden és Gála, ezek csak a leginkább ismert almafajták, ám ennél sokkal több létezik, és ősszel szinte elárasztják a boltokat, kis zöldségeseket és gyümölcsös standokat a különféle, finom, harsogó almák. Azt hihetnénk, hogy nincs nagy különbség alma és alma között, hiszen a piros az édes, a zöld pedig a savanykás, ám ennél árnyaltabb a kép. Eltérő lehet az almák cukor- és víztartalma, és ez nagyban meghatározza például azt is, hogy melyik fajta való az almás pitébe vagy az almás krémesbe, melyik alkalmas igazán sütéshez.

Almás krémes
Almás krémes is készíthető almából
FOTÓ: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE

Az almanemesítés során számtalan különféle almafajta jött létre az elmúlt évtizedek során, és megszülettek olyan finomságok, mint az Ambrosia is. Ez az alma egyre több helyen, például a Lidlben és a Tescóban is kapható, mennyeien finom az íze, ropogós és tele van finom almalével. Harapnivalónak keresve sem lehet jobb almát találni!

Mi az Ambrosia alma? Mit kell tudni róla?

Az ambrózia a görög mitológiában az istenek eledele, mézédes táplálék volt, és nem véletlenül kapta ezt a fantázianevet ez az almafajta. Az Ambrosia alma ugyanis mézédes, virágos-illatos aromájú alma, aminek magas a nedvességtartalma, így kiválóan alkalmas gyümölcslevek készítéséhez is. Viszonylag újabb fajta, ugyanis az 1980-as évek végén, az 1990-es évek elején nemesítették három másik almafajta, a Red Delicious, a Gold Delicious és a Jonagold keresztezésével.

Recept
Mester
Almás pite - a hagyományos recept
60 perc
10 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept

Az Ambrosia alma édes, csak picit savanykás, nagyon lédús és ropogós, erős, de kellemes aromájú, jó illatú alma, ami a kiskert.com szerint nagyon lassan öregszik, így hosszan tárolható minőségvesztés nélkül.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.