Jonatán, Idared, Golden és Gála, ezek csak a leginkább ismert almafajták, ám ennél sokkal több létezik, és ősszel szinte elárasztják a boltokat, kis zöldségeseket és gyümölcsös standokat a különféle, finom, harsogó almák. Azt hihetnénk, hogy nincs nagy különbség alma és alma között, hiszen a piros az édes, a zöld pedig a savanykás, ám ennél árnyaltabb a kép. Eltérő lehet az almák cukor- és víztartalma, és ez nagyban meghatározza például azt is, hogy melyik fajta való az almás pitébe vagy az almás krémesbe, melyik alkalmas igazán sütéshez.
Az almanemesítés során számtalan különféle almafajta jött létre az elmúlt évtizedek során, és megszülettek olyan finomságok, mint az Ambrosia is. Ez az alma egyre több helyen, például a Lidlben és a Tescóban is kapható, mennyeien finom az íze, ropogós és tele van finom almalével. Harapnivalónak keresve sem lehet jobb almát találni!
Az ambrózia a görög mitológiában az istenek eledele, mézédes táplálék volt, és nem véletlenül kapta ezt a fantázianevet ez az almafajta. Az Ambrosia alma ugyanis mézédes, virágos-illatos aromájú alma, aminek magas a nedvességtartalma, így kiválóan alkalmas gyümölcslevek készítéséhez is. Viszonylag újabb fajta, ugyanis az 1980-as évek végén, az 1990-es évek elején nemesítették három másik almafajta, a Red Delicious, a Gold Delicious és a Jonagold keresztezésével.
Az Ambrosia alma édes, csak picit savanykás, nagyon lédús és ropogós, erős, de kellemes aromájú, jó illatú alma, ami a kiskert.com szerint nagyon lassan öregszik, így hosszan tárolható minőségvesztés nélkül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.