Természetesen bőrödet úgy óvhatod a legjobban, ha megfelelő naptejet használsz. Ugyanakkor bármily hihetetlenül hangzik, bizonyos ételek fogyasztásával támogathatod a készítmények hatását. Kutatások szerint, ha naponta elfogyasztasz 16 mg likopint - ami körülbelül 1-1,5 liter paradicsomlének felel meg - 40%-kal csökkentheted a leégés veszélyét. Minden pohárhoz adj néhány csepp frissen facsart citromlét, amelynek antioxidáns-tartalma tovább csökkenti a bőrrák kialakulásának esélyét.
A répafélék családjába tartozó, vörös nyelű, piros erezetű zöldséget állítólag már négyszáz évvel ezelőtt termesztették hazánkban, és újabban ismét a háziasszonyok kedvenc konyhai alapanyagává vált. Különösen sok benne a kalcium, ezért erősíti a csontokat. A fokhagyma pedig inulinban - természetes étkezési rostban - gazdag. (Előfordul még az articsókában, a spárgában, a vöröshagymában, a mazsolában és a banánban.) Az inulin prebiotikum, amely segít megelőzni a kártékony baktériumok elszaporodását az emésztőrendszerben, sőt, kutatások azt is kimutatták, jelentősen növeli a kalcium felszívódását.
Azt már biztosan hallottad: a zabpehely tele van oldékony rostokkal, a mandula pedig többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag. Ezek az összetevők elengedhetetlenek a koleszterinszint csökkentéséhez. Ugyanakkor kanadai orvosok állítják, a két étel együtt sokkal hatásosabb az LDL-szint, azaz az úgynevezett rossz koleszterinszint csökkentésében, mint ha külön-külön fogyasztanád azokat. Kutatásaik szerint ez a páros akár egyes gyógyszerek hatékonyságával is felveszi a versenyt.
Amerikai kutatók megállapították: a salátát avokádóval, spenóttal és sárgarépával dúsítva fogyasztók szervezete ötször több luteint volt képes hasznosítani. Ez az összetevő fontos szerepet játszik az időskori, akár vakságot is okozó szembetegség, a makula degeneráció elleni küzdelemben. Szakemberek szerint ebben a folyamatban az elismerés az avokádót illeti. E gyümölcs hatására ugyanis megsokszorozódik a szervezet tápanyagfelvétele.
Mindenki tudja, a délutáni fáradtságot legkönnyebben csokoládéval lehet orvosolni. Ugyanakkor mégsem ez a legegészségesebb választás. Az édesség ugyanis hirtelen emeli meg a vércukorszintet, amely ismét ugyanilyen gyorsan kezd süllyedni, nem is beszélve a fölöslegesen elhasznált kalóriákról. Éppen ezért uzsonnára fogyassz olyan ételt, ami egyensúlyban tartja a vércukorszintedet. Tökéletes választás például a rostban gazdag sárgarépa, valamilyen fehérjével, például a csicseriborsóból készített humusszal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.