Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Szalmonella lehetséges jelenléte miatt hívta vissza a Nébih az egyik, sajtos-hagymás ízesítésű kölesgolyót. A hatóság szakemberei arra kérik a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal rendelkező terméket ne fogyasszák el!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a 75 grammos, Extrudált BIO kölesgolyó elnevezésű, sajtos-hagymás ízesítésű kölesgolyót hívta vissza, szalmonellagyanú miatt. Íme a részletes adatok!

Bejelentő: Kifli.hu Shop Kft.

Termék megnevezése: Extrudált BIO kölesgolyó, sajtos-hagymás ízesítésű

Márka: Biopont

Probléma jellege: Szalmonella lehetséges jelenléte

Extrudált BIO kölesgolyó
Extrudált BIO kölesgolyó
FOTÓ: FOTÓ: NÉBIH

Tételszám és minőségmegőrzési idő: 

L241852 és 2025.01.22 
L242080 és 2025.02.27
L242357 és 2025.03.17

Kiszerelés: 75 g

Gyártó: Biopont Kft.

Forgalmazó: Kifli.hu Shop Kft.

Ezért veszélyes a szalmonella!

A szalmonellózis, a szalmonella baktériumok által okozott fertőző megbetegedés. Ezek a baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kézről kerülnek a szervezetbe. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, vagy a fertőzés tünetmentes is lehet. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül (6-48 óra) jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges. A szalmonella baktériumokat az alapos sütés-főzés elpusztítja. A megbetegedés a kisgyermekekre, idősekre, legyengült szervezetű emberekre különösen veszélyes lehet. Ha valaki beteg vagy vele egy háztartásában élő személy megbetegedett, különösen ügyeljen az alapos kézmosásra, kézfertőtlenítésre – olvasható a Nébih honlapján. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.