Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Szalmonella lehetséges jelenléte miatt hívta vissza a Nébih az egyik, sajtos-hagymás ízesítésű kölesgolyót. A hatóság szakemberei arra kérik a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal rendelkező terméket ne fogyasszák el!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a 75 grammos, Extrudált BIO kölesgolyó elnevezésű, sajtos-hagymás ízesítésű kölesgolyót hívta vissza, szalmonellagyanú miatt. Íme a részletes adatok!

Bejelentő: Kifli.hu Shop Kft.

Termék megnevezése: Extrudált BIO kölesgolyó, sajtos-hagymás ízesítésű

Márka: Biopont

Probléma jellege: Szalmonella lehetséges jelenléte

Extrudált BIO kölesgolyó
Extrudált BIO kölesgolyó
FOTÓ: FOTÓ: NÉBIH

Tételszám és minőségmegőrzési idő: 

L241852 és 2025.01.22 
L242080 és 2025.02.27
L242357 és 2025.03.17

Kiszerelés: 75 g

Gyártó: Biopont Kft.

Forgalmazó: Kifli.hu Shop Kft.

Ezért veszélyes a szalmonella!

A szalmonellózis, a szalmonella baktériumok által okozott fertőző megbetegedés. Ezek a baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kézről kerülnek a szervezetbe. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, vagy a fertőzés tünetmentes is lehet. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül (6-48 óra) jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges. A szalmonella baktériumokat az alapos sütés-főzés elpusztítja. A megbetegedés a kisgyermekekre, idősekre, legyengült szervezetű emberekre különösen veszélyes lehet. Ha valaki beteg vagy vele egy háztartásában élő személy megbetegedett, különösen ügyeljen az alapos kézmosásra, kézfertőtlenítésre – olvasható a Nébih honlapján. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.