A különleges találkozó okát az előző esti díjátadó gála adta, ahol átadták Magyarország kiemelkedő séfjeinek és éttermeinek díját. A legjobbak séfek pazar nyolc fogásos ebéd mellett beszélgethettek Nicola Portinari 2 Michelin-csillagos olasz sztárséffel, aki idei Dining Guide Top 100 étteremkalauz meghívására érkezett Magyarországra. A nemzetközi szaktekintély a La Peca étterem 28 éve Michelin-csillagos olasz séfje, ő határozta meg legjobb tíz magyar éttermet.
Az értékelt éttermek séfjei az ebéd közben megvitathatták a sztárséf tapasztalatait, kérdezhették arról, hogyan látta magyar gasztronómia helyzetét. És közben az éttermek egy-egy specialitásukat hozták el a találkozóra kizárólag olyan alapanyagból készült fogásokkal készültek, amelyekből majd a Bocuse d'or európai döntőjén főzniük kell a séfeknek: kecsege és annak kaviárja és szarvasborjú bélszín.
- Nem tudtam, hogy mit várhatok a magyar gasztronómiától. Mindenkinek a gulyás jut eszébe a magyar konyháról, ezért azt hittem, hogy egy álló konyhát találok majd, kellemes meglepetés volt, hogy ehelyett egy fejlődő, izgalmas gasztronómiát találtam - mesélte a nemzetközileg elismert szakember.
- A különböző ízű, fajtájú húsok ízlettek. Megkóstoltam az egyik fő magyar alapanyagot, a libamájat, több variációban is, és bevallom, néhány ötletet lehet, hogy fel is használok majd ezekből a saját konyhámban. - mondta mosolyogva Nicola Portinari.
- Fontos, hogy a gasztronómiánál ne csak a kitüntetett éttermekre gondoljunk. Egy csárda, egy bisztró, a közértek kínálata éppúgy idetartozik. És a gasztronómia az alapanyagokról is szól, mert a legfontosabb, hogy olyan alapanyag kínálat legyen elérhető Magyarországon, ami standard minőségű - árulta el az olasz szakember.
Ha éhes vagy, nehéz lesz tovább olvasni, mert megmutatjuk, hogy mit főztek a legjobb séfek erre a kivételes találkozóra!
Kacsamáj pástétom zölddió lekvárral (Kistücsök étterem)
Balatoni lángos fűszeres pontykrémmel (Kistücsök étterem)
Enyhén füstölt kecsege terrine, albino kecsege kaviárral, vöröskáposzta sorbet (Arany Kaviár Étterem )
Diós csalánleves és lágy tojás (Kistücsök étterem)
Szarvas “gulyás” (67 étterem)
Szarvas borjú, sült zeller, cékla és rántott véreshurka (Kistücsök étterem)
Lúdláb meggy sorbet (67 étterem)
Tökmag és csokoládé (Kistücsök étterem)
Íme a győztesek: a top 10 magyar étterem listáját itt találod >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.