Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Érdekességek

Derelyével is készülnek Bocuse d'Or ifjú, magyar tehetségei a világdöntőre

Bocuse d'Or 2019 - Pohner Ádám, Csillag Richárd, Segal Viktor,
Új generáció. Így lehetne leginkább jellemezni a Bocuse d'Or idei döntőjének magyar résztvevőit. Pohner Ádám séf és csapata, január végén képviseli hazánkat a lyoni döntőn. Velük beszélgettünk.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia sajtótájékoztatóján, Hamvas Zoltán elnök elmondta, most van ott az eszközpark, a versenybox, és van annyi segítő, hogy elmondható, minden körülmény adott a koncentrált felkészüléshez. Az Akadémia célja, hogy a felkészülések során megszerzett tudást továbbadják a fiatal generációnak, így például Széll Tamás korábbi versenyzéséről oktató film készült, amit számos intézménybe elküldtek. A Magyarországot 2019-ben képviselő, Pohner Ádám felkészülését pedig, folyamatosan figyelhette és segíthette mintegy 15 szakácstanuló, vagy kezdő szakács.

A 25 éves Pohner, 2015-ben már ott volt commis-ként Molnár Gábor oldalán Lyonban. Beszélt arról is, hogy bár a Bocuse d'Oron az az egyik legfontosabb alapszabály, hogy a legjobb alapanyagokból dolgozzanak, a legjobbak közé befért igen sok magyar alapanyag és technológia is. Megjelenik majd a versenyételben többek között a derelye, a tokaji ecet, a bikavér, a technológiák közül pedig kiemelten fontos a savanyítás. A sajtótájékoztatón többször elhangzott az Akadémia két norvég tanácsadója, Ørjan Johannessen és Odd Ivar Solvold neve is, akik rengeteg tudást, tapasztalatot és inspirációt adtak a felkészüléshez. Pohner commis-ja a 21 éves Csillag Richárd, akinek igencsak felgyorsult az élete, amióta megismerte Ádámot és megkezdődött közös felkészülésük a versenyre. Segal Viktor, a magyar csapat coach-a hangsúlyozta, hogy a csapat emberileg is nagyon egyben van, nincsenek konfliktusok, mindent sikerült kibeszélni, így mentálisan nagyon erősen tudnak nekivágni a lyoni döntőnek.

A rendezvényen forgatott interjúkat, és további titkokat a derelyéről, a videóban találtok!


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.