Vadas marha
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tárkonyos csirkeraguleves
Kínai szezámmagos csirke
Babgulyás
Dubarry-csirkemell
Klasszikus kuglóf
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csupacsokis brownie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Zsemlegombóc
Epres blondie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék
Január 4-én ünnepli 85. születésnapját az ország Gyuri bácsija. Hazánk egyik leghíresebb előadóművésze még ma is rendkívül aktív, rendszeresen jár fellépni és pár éve az is kiderült, melyik a kedvenc étele.

Korda György 1939. január 4-én, Budapesten látta meg a napvilágot. Ma már több mint hat évtizede van a pályán és kétségtelenül ő az ország egyik legismertebb énekese, akinek ikonikus slágereit fiatalok és idősek egyaránt kívülről fújják. Az ország Gyuri bácsija még ma is rendszeresen koncertezik, de nemcsak feleségét és a közönségét, hanem a finom ételeket is szereti. Kedvence pedig egy egyszerű fogás, a bolognai spagetti.

Ez az étel Korda György kedvence /Fotó: Nemzeti Sport
Ez az étel Korda György kedvence /Fotó: Nemzeti Sport

Az énekes felesége, Balázs Klári évekkel ezelőtt a Riposttal megosztotta Korda Gyuri bácsi kedvenc bolognai spagettijének receptjét. Készítsétek el ti is, miközben a háttérben szól a Reptér című sláger!

Így készül Korda György kedvenc bolognai spagettije

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 üveg paradicsompüré
  • bazsalikom, kakukkfű
  • füstölt kolbász
  • 50 dkg spagetti
  • sajt
Bolognai spagetti
Bolognai spagetti

Elkészítés:

  1. Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a darált húst és a karikára vágott kolbászt, megpirítjuk. Beletesszük az apróra vágott sárgarépát és a felezett koktélparadicsomokat.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét és 25-30 percig alacsony lángon főzzük, közben hozzáadjuk a bazsalikom és kakukkfű leveleket.
  4. Kifőzzük a tésztát a csomagoláson látható utasítás szerint. A bolognait jó sok sajttal tálaljuk.

Borítókép: Nemzeti Sport

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.