Egy csésze vagy bögre forró kávé reggel vagy délután, amikor az ebéd az utolsó csepp vért is kivitte az agyunkból életmentő lehet! Persze nem mindegy, hogyan készítjük el, mivel a módszertől függ egyrészt a feketénk hatékonysága, másrészt az íze is.
A kotyogósban készített tökéletes kávéról értekeztünk már. Arról is írtunk, hogyan készítsünk gép nélkül tökéletes tejhabot, ám arról még nem esett szó, hogyan készül a két legegyszerűbb változat: az instant kávé vagy a filteres. Többekben felmerülhet most a kérdés: minek erről egyetlen szót is ejteni, hiszen pofonegyszerű: minkettőt le kell önteni a megfelelő mennyiségű forró vízzel, és kis túlzással már ihatjuk is. Az a helyzet azonban, hogy ezt is, ugyanúgy, ahogy a világ egyik legegyszerűbb ételének számító rántottát: el lehet rontani. Mégpedig azzal, ha túl forró vizet öntünk rá. A 100 fok körüli hőmérséklet ugyanis szó szerint megégeti a kávészemeket, és a végeredmény kesernyés-savas utóízű ital lesz.
A Historical Genius szerint akkor érhetjük el a legjobb eredményt, ha a vizet a forrás után, körülbelül 30 másodperccel – vagy mondjuk úgy, hogy amikor az utolsó buborékok is elillannak belőle –, vékony sugárban, lassan csorgatjuk rá az őrölt/instant kávénkra. Ez az ideális hőmérséklet az ízek és aromák tökéletes kioldódásához!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.