Füstölt pirospaprika és kamut liszt a tortában? Különleges alapanyagok ismét a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. Kreatív készítési módok és exkluzív összetevők jellemzik a pályázott torták többségét idén is. A zsűri a budapesti Zila Kávéházban rendezett elődöntőn választotta ki a továbbjutókat. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület által kiírt versenyre 17 kreációval érkeztek a cukrászok.
A csütörtöki elődöntőn a verseny háromszoros győztese, Nándori László cukrászmester irányításával a zsűri összetett szempontrendszer szerint, anonim módon pontozta a tortákat. Az íz, a küllem és az újszerűség mellett a verseny jellegéből adódóan a szénhidrát- és kalóriaérték is befolyásolta a bírálókat a döntésben. A program elsődleges célja ugyanis, hogy a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthetőek legyenek a kiválasztott édességek, melyeket bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek és az egészséges életmód hívei is. A kreációk elkészítéséhez a cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhattak.
Csokoládé királyfi
Jánoska Cukrászda, Komárom - Sztaracsek Ádám és Szirmai Péter
Kék Duna keringő
Jánoska Cukrászda, Komárom - Sztaracsek Ádám és Szirmai Péter
Epres túrógombóc torta
Cake to go, Budapest - Sabján Adrienn
Szecsei szamócás
Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső – Füredi Krisztián
Mamám-A
Kis Virág Cukrászda, Szeged – Gyuris László
Délibáb
Papp Cukrászda, Makó - Lawal-Papp Zsófia
A nyertest, csakúgy, mint a Magyarország Tortája győztesét, júniusban választja ki a zsűri. A két tortát augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és augusztus 20-tól az ország számos cukrászdája árusítja majd.
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 10 éve indította el a Magyar Cukrász Ipartestülettel közösen azzal a céllal, hogy a cukrászok egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat, és eközben az ország figyelmét is felhívják az egészségesebb táplálkozásra. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijének elnöke Nándori László, aranykoszorús cukrászmester. A zsűri tagjai: Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója, Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége elnöke, Varga Margit cukrász, a 2017-es verseny győztese, Gyurcsáné Kondrát Ilona, dietetikus, a Cukorbetegek nagy diétáskönyvének dietetikai szerzője, Széchy Eszter, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa, Zila László, mestercukrász, feltaláló, a Magyarország Tortája verseny négyszeres győztese, és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny első győztese, Tóth Rebeka, a verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. marketing vezetője, Barna László, a Zsolnay Kávéház cukrászatának vezetője és Vadon János, rádiós műsorvezető, a "Balázsék" műsorvezetője. A verseny szakmai tanácsadója Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke A verseny dietetikus koordinátora Gölöncsér Adrienn.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.