A farmerek már évszázadok óta keresztezik a kávécserjéket azért, hogy olyan ellenállóbb palántákat nemesítsenek, amelyek kiváló minőségű kávébabot teremnek. Ebből a folyamatból merítettek inspirációt a Nespresso szakemberei is, amikor úgy döntöttek, hogy megalkotják a tökéletes ízprofillal rendelkező kávét. A N°20 nevű variáns végül több mint két évtizednyi kutatómunka eredményeként született meg. Páratlan íze élvezetes meglepetést tartogat a kávérajongók számára, akik körében egyre népszerűbbek az olyan ritka kávétípusok, melyek megalkotását különös műgonddal kísérik végig a szakértők.
A Nespresso kávémesterei kiválasztották a legfinomabb ismert Arabica-fajtákat, hogy azok keresztezésével egy kiváló minőséget és kivételest ízt adó nemesítést hozzanak létre. Ehhez meg kellett találniuk az ideális terroirt is, amelyben az új fajta megfelelően fejlődhet, ugyanis ilyen ritka kávéfajta nem él meg akárhol: számos kísérleti telepítést követően végül a kolumbiai Cauca és Caldas régiókban sikerült megtalálni a N°20 számára ideális talajt. Az új Arabica-változatból egymillió cserjét telepítettek itt, és 59 helyi kávétermelő gondosan felügyelte a fejlődésüket.
A sokévnyi odafigyelés végül meghozta az eredményét: az illatos narancsvirág-aromákban és gyümölcsös, citrusos ízjegyekben gazdag, kivételes ízprofilú N°20 espresso kávé impozáns Q minősítést kapott a Coffee Quality Institute-től (CQI),1 amely egy, a kávéiparban szigorú minőségi követelményeket meghonosító, független nonprofit szervezet, amelynek minősítését az egész világon elismerik.
A Nespresso hitvallásához híven – amely szerint a kávé jó dolgok mozgatórugója lehet – az új fajtát termesztő 59 farmer mindegyike részt vesz a Nespresso AAA Sustainable QualityTM Programjában. A programban a vállalat az elmúlt 20 évben világszerte szoros kapcsolatot épített ki a kávétermesztőkkel, hogy megóvhassák a természetet a kávétermő vidékeken, és ellenállóbbá tegyék az ott élő közösségeket is. Ez nem csupán azt jelenti, hogy a részt vevő farmerek felárat kapnak a fenntartható, kiváló minőségű kávé termesztéséért, hanem hogy szakmai is szociális kérdésekben is számíthatnak a Nespresso szakembereire, akik tanácsadással, képzésekkel és a helyi szervezetekkel karöltve szociális kezdeményezésekkel is segítik őket és közösségeiket.
A N°20 Limited Edition kávé a Nespresso Original kollekciójának részeként szeptember 18-tól elérhető a Nespresso Boutique-okban és a nespresso.com oldalon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.