Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Így lesz tökéletes a tejhab a kávé tetején, tejhabosító nélkül - itt a trükk!

Kapucsínó, cappucino és tejhab
Annak, aki szereti a kapucsínót vagy a latte macchiatót, komoly hiányérzete lehet, ha tejhabosító híján nem tudja előállítani a selymes, fehér habot a kedvenc kávéjához. És ha azt mondjuk, ehhez nincs is szükség méregdrága szerkezetre, elég egy jól zárható kisebb befőttesüveg? Hihetetlen? Máris mutatjuk, mi a trükk!

A kávékészítés csínjáról-bínjáról már több szót is ejtettünk, arról azonban még nem írtunk, hogyan készül a tökéletes tejhab. Na, nem a méregdrága tejhabosító beszerzésére gondolunk, hanem arra, hogy enélkül, az egyébként valóban csodálatos szerkezet nélkül, hogyan tudjuk előállítani a fényes, krémes, habos állagot a kapucsínónk, latte macchiatónk vagy éppen cortadónk tetejére.

A tökéletes tejhab nem csak eszpresszógéppel érhető el! (Fotó: Shutterstock)
A tökéletes tejhab nem csak eszpresszógéppel érhető el! (Fotó: Shutterstock)


A művelethez nem kell más, mint egy kisebb, jól záródó befőttesüveg. Ezt töltsük meg félig tejjel, szorítsuk rá a kupakot, és rázzuk össze erőteljesen, körülbelül fél-egy percig. Vegyük le az üveg kupakját, tegyük a tejet mikrohullámú sütőbe, és melegítsük nagyjából fél percig, majd óvatosan, lassan öntsük a kávénk tetejére.

+1 trükk!

Ha van otthon úgynevezett french press kávéfőzőnk – vagy régebbi nevén török kávéfőző masinánk –, akkor ezzel a teljesen manuális szerkezettel is elő lehet állítani a centi magas tejhabot. Ennél a módszernél meleg tejjel dolgozunk – minél forróbb, annál jobb, de ne lobogjon –, ezt öntjük az üvegkannába, a drótos szegélyű, rugós szerkezettel pedig kezdjünk el pumpálni. Ezzel tulajdonképpen habbá verjük a meleg tejet, és az így képződött vastag habot csúsztatjuk rá a kávéra.

French press kávéfőzővel nemcsak kávét és teát, hanem tökéletes tejhabot is készíthetünk! (Fotó: Shutterstock)
French press kávéfőzővel nemcsak kávét és teát, hanem tökéletes tejhabot is készíthetünk! (Fotó: Shutterstock)

(Borítókép: Shutterstock)

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.