Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Érdekességek

Így lesz tökéletes a tejhab a kávé tetején, tejhabosító nélkül - itt a trükk!

Kapucsínó, cappucino és tejhab
Annak, aki szereti a kapucsínót vagy a latte macchiatót, komoly hiányérzete lehet, ha tejhabosító híján nem tudja előállítani a selymes, fehér habot a kedvenc kávéjához. És ha azt mondjuk, ehhez nincs is szükség méregdrága szerkezetre, elég egy jól zárható kisebb befőttesüveg? Hihetetlen? Máris mutatjuk, mi a trükk!

A kávékészítés csínjáról-bínjáról már több szót is ejtettünk, arról azonban még nem írtunk, hogyan készül a tökéletes tejhab. Na, nem a méregdrága tejhabosító beszerzésére gondolunk, hanem arra, hogy enélkül, az egyébként valóban csodálatos szerkezet nélkül, hogyan tudjuk előállítani a fényes, krémes, habos állagot a kapucsínónk, latte macchiatónk vagy éppen cortadónk tetejére.

A tökéletes tejhab nem csak eszpresszógéppel érhető el! (Fotó: Shutterstock)
A tökéletes tejhab nem csak eszpresszógéppel érhető el! (Fotó: Shutterstock)


A művelethez nem kell más, mint egy kisebb, jól záródó befőttesüveg. Ezt töltsük meg félig tejjel, szorítsuk rá a kupakot, és rázzuk össze erőteljesen, körülbelül fél-egy percig. Vegyük le az üveg kupakját, tegyük a tejet mikrohullámú sütőbe, és melegítsük nagyjából fél percig, majd óvatosan, lassan öntsük a kávénk tetejére.

+1 trükk!

Ha van otthon úgynevezett french press kávéfőzőnk – vagy régebbi nevén török kávéfőző masinánk –, akkor ezzel a teljesen manuális szerkezettel is elő lehet állítani a centi magas tejhabot. Ennél a módszernél meleg tejjel dolgozunk – minél forróbb, annál jobb, de ne lobogjon –, ezt öntjük az üvegkannába, a drótos szegélyű, rugós szerkezettel pedig kezdjünk el pumpálni. Ezzel tulajdonképpen habbá verjük a meleg tejet, és az így képződött vastag habot csúsztatjuk rá a kávéra.

French press kávéfőzővel nemcsak kávét és teát, hanem tökéletes tejhabot is készíthetünk! (Fotó: Shutterstock)
French press kávéfőzővel nemcsak kávét és teát, hanem tökéletes tejhabot is készíthetünk! (Fotó: Shutterstock)

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.