Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Érdekességek

Ezt a hozzávalót felejtsd el, ha EREDETI tiramisut akarsz készíteni!

Rendben, nem akkora bűn, mint ananászt tenni a pizzára, de ha egy olasz előtt vágnánk fel a tiramisu tudományunkkal, egy hozzávalót mindenképpen felejtsünk el - ez pedig a tejszínhab.

Bár a pontos eredete vitatott, sokan úgy vélik, hogy a tiramisu Olaszország Veneto vagy Friuli Venezia Giulia régiójából származik. Az benne a csodálatos, hogy ahány ház, tulajdonképpen annyi féle képpen készítik, és sokan gondolják úgy, hogy bizony az övék az az eredeti recept. Nos, a TasteAtlas.com cikkéből kiderül, hogy ez esetben vannak bizonyos elemek, amelyek nem szerepelhetnek a hozzávalók között.

Az egyik ilyen a tejszínhab, ami a legtöbb receptben szerepel a mindmegettén is, ám az olasz eredetiben nincsen - az csupán cukros-tojássárgájával kikevert, mascarponekrémbe ágyazott, előzőleg kávéba mártott babapiskóta-rétegekből áll, a tetején némi cukrozatlan kakaóporral meghintve.

Eredeti tiramisu recept
Eredeti tiramisu recept

Ezen kívül a hagyományos tiramisu, hivatalosan nem tartalmaz alkoholt, de sokan tesznek a kávéba mandulalikőrt, rumot vagy brandyt, hogy még mélyebbé tegyék a sütemény ízét. Van aki tesz bele túrót, csokoládéforgácsot vagy gyümölcsöt, sőt, van, aki a babapiskótát is lecseréli hagyományos 4-6-8 tojásos piskótára, és tortává alakítja a desszertet - írja a portál. Olyan is van, aki kihagyja belőle a kávét, és azt kakaóra cserélve teljesen gyerek-kompítibilissé alakítja a krémsajtos rakott édességet. Mi kóstoltuk azt is - isteni! Mutatjuk ezt a csokis tiramisu receptet videón:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.