Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Aki szerint a paleo életmódot követők kizárólag nyers zöldségen, párolt quinoán és betonkemény, mindenmentes kenyéren élő aszkéták, azok a következő blogbejegyzést olvasva biztosan újragondolják az álláspontjukat!

Sokáig csak szemezgettem a szép szeletekre vágott borjúlábszárral, vagy olaszosan "osso bucco"-val, azaz lyukas csonttal. Akár mennyire is csorgattam a nyálam a húsos vitrin előtt ezért a gyönyörű húsért, valahogy midig inamba szállt a bártorság. Féltem, hogy elrontom, és akkor vége az álomnak. Még nem volt szerencsém sehol elkészítve találkozni vele, ezért még ez is nehezítette a dolgomat.

Most nem bírtam tovább, és szerintem Józsi, a hentes sem. Látva a vágyakozásomat megkérdezte, hogy adhat-e az a borjúlábszárból? Nos, hmmm… szóval… kb. ennyit bírtam kinyögni, miközben a húst bámultam. Józsi elkezdte velem megosztani, hogy ő hogyan szokta elkészíteni, illetve, hogy több irányzata is van az osso bucconak. Józsit hallgatva, lelki szemeim előtt láttam az asztalon gőzölögni, szinte éreztem az illatát. És, igen: vettem a szeletelt lábszárból, két szép szeletet, és elkészítettem Józsitól ihletet merítve, az én szám íze szerint. Naggggyon finom lett!!!!

Vörösboros borjúlábszár (osso bucco) >>>
Még több cikk és recept házigazdánktól>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.