Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Aki szerint a paleo életmódot követők kizárólag nyers zöldségen, párolt quinoán és betonkemény, mindenmentes kenyéren élő aszkéták, azok a következő blogbejegyzést olvasva biztosan újragondolják az álláspontjukat!

Sokáig csak szemezgettem a szép szeletekre vágott borjúlábszárral, vagy olaszosan "osso bucco"-val, azaz lyukas csonttal. Akár mennyire is csorgattam a nyálam a húsos vitrin előtt ezért a gyönyörű húsért, valahogy midig inamba szállt a bártorság. Féltem, hogy elrontom, és akkor vége az álomnak. Még nem volt szerencsém sehol elkészítve találkozni vele, ezért még ez is nehezítette a dolgomat.

Most nem bírtam tovább, és szerintem Józsi, a hentes sem. Látva a vágyakozásomat megkérdezte, hogy adhat-e az a borjúlábszárból? Nos, hmmm… szóval… kb. ennyit bírtam kinyögni, miközben a húst bámultam. Józsi elkezdte velem megosztani, hogy ő hogyan szokta elkészíteni, illetve, hogy több irányzata is van az osso bucconak. Józsit hallgatva, lelki szemeim előtt láttam az asztalon gőzölögni, szinte éreztem az illatát. És, igen: vettem a szeletelt lábszárból, két szép szeletet, és elkészítettem Józsitól ihletet merítve, az én szám íze szerint. Naggggyon finom lett!!!!

Vörösboros borjúlábszár (osso bucco) >>>
Még több cikk és recept házigazdánktól>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.