Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kuglóf
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Hagymás rostélyos
Farsangi szalagos fánk
Kapros tökfőzelék virslivel
Epres blondie
Mákos guba
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: így készíthetsz pofonegyszerű krémsajtos párnácskát

krémsajtos párnácskák
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A konyhakész leveles tésztából készült finomságokért két dolog miatt is odáig vagyunk: gyorsan és pofonegyszerűen készíthetünk velük a péksütiktől kezdve a süteményeken át a pizzáig bármit. A következő sajtkrémes párnácskát például akkor is simán össze tudod dobni, ha most dolgozol először leveles tésztával. És a legjobb benne, hogy nagyjából 15 perc munka van vele, a többi pedig a sütő dolga. Csak egy rész a kedvenc sorozatodból, és már meg is vagy vele!

HOZZÁVALÓK:

15 dkg natúr krémsajt
1 ek tejföl

bors
27 dkg konyhakész leveles tészta
1 db tojássárgája
2-3 ek trappista sajt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A krémhez összekeverjük a krémsajtot a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (2 csipet sóval és egy csipet borssal nem lőhetsz mellé!) A leveles tésztát kihajtogatjuk.

2. A tésztát egyenlő nagyságú téglalapokra vágjuk (kb. 10 darabra). A lapok felén eloszlatjuk a krémet, ráhajtjuk atészta üres felét, majd a szélét lenyomkodjuk. Így máris megkapjuk a párnácskáinkat.

3. A párnácskákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük őket a villával felvert tojássárgájával.

4. A töltött párnácskák tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 10-15 percig sütjük őket az előmelegített sütőben, amíg aranyszínűre pirulnak.

5. Ha elkészültek, hagyjuk kissé hűlni, majd frissen, langyosan tálaljuk.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY LESZ OLYAN A MADÁRTEJ, MINT A NAGYIÉ!>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: KOLBÁSZOS-SAJTOS TÖLTÖTT KRUMPLI>>>

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.