A konyhakész leveles tésztából készült finomságokért két dolog miatt is odáig vagyunk: gyorsan és pofonegyszerűen készíthetünk velük a péksütiktől kezdve a süteményeken át a pizzáig bármit. A következő sajtkrémes párnácskát például akkor is simán össze tudod dobni, ha most dolgozol először leveles tésztával. És a legjobb benne, hogy nagyjából 15 perc munka van vele, a többi pedig a sütő dolga. Csak egy rész a kedvenc sorozatodból, és már meg is vagy vele!
15 dkg natúr krémsajt
1 ek tejföl
só
bors
27 dkg konyhakész leveles tészta
1 db tojássárgája
2-3 ek trappista sajt
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A krémhez összekeverjük a krémsajtot a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (2 csipet sóval és egy csipet borssal nem lőhetsz mellé!) A leveles tésztát kihajtogatjuk.
2. A tésztát egyenlő nagyságú téglalapokra vágjuk (kb. 10 darabra). A lapok felén eloszlatjuk a krémet, ráhajtjuk atészta üres felét, majd a szélét lenyomkodjuk. Így máris megkapjuk a párnácskáinkat.
3. A párnácskákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük őket a villával felvert tojássárgájával.
4. A töltött párnácskák tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 10-15 percig sütjük őket az előmelegített sütőben, amíg aranyszínűre pirulnak.
5. Ha elkészültek, hagyjuk kissé hűlni, majd frissen, langyosan tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.