Nagyon sokáig nem sütöttem piskótatekercset, mert azt gondoltam, kényes jószág. De igazából semmi extra. Se különleges hozzávaló, se túl nagy hozzáértés. Viszont a végeredmény: finom puha és abbahagyhatatlan!
6 db tojás
1 csipet só
12 dkg cukor
12 dkg búzaliszt
baracklekvár
1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a sóval. A sárgáját krémesre keverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük.
2. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot.
3. A masszát hablapát segítségével eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsiben. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük (alsó felső sütésen).
4. Egy konyharuhát benedvesítünk, kiterítjük az asztalra. A forró lapot ráborítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
5. A konyharuha segítségével még melegen feltekerjük (így amikor később újratekerjük, nem
fog széttörni), és hagyjuk teljesen kihűlni.
6. Kiterekjük, megkeneük a lekvárral és feltekerjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.